MHP Göksun İlçe Başkanı Fatih Üstün, tarafından organize edilen Muhtarlarla istişare toplantısına MHP İl Başkanı Ertuğrul Doğan’ın yanı sıra MHP Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor,  MHP Afşin İlçe Başkanı Ersal Koç ve 52 mahalle muhtarı katıldı.

Burada muhtarlara seslenen İl Başkanı Ertuğrul Doğan, öncelikle Göksun İlçe Başkanı Fatih Üstün’e böyle bir toplantı tertip ettiği için, muhtarlara katılımlarından dolayı teşekkür etti.

2007 yılından bu yana köylerden şehre büyük oranda göç yaşandığına dikkat çekerek,  köylerin içinin boşaltıldığını söyledi.

Başkan Doğan: “Yapılan son istatistik araştırmaların neticesinde görüldüğü gibi köylerimiz neredeyse boş hale geldi. Başta geçim sıkıntısı olmak üzere köylü vatandaşlarımız şehre göç ettiler. Hayvancılık, öldü, tarım öldü.  

En önemli konu ise, eğitim. Çocuklarımız köylerde eğitim alamıyorlar. Neden mi? 2007 yılından sonra milli eğitim yasaları ile köy okulları ve şehir merkezindeki okullar FETÖ’ye teslim edildi. Milli eğitimde Taşımalı sistemle köyler boşaltıldı. Çocuklarımız yollarda helak oluyor.

Eğitimi çocuklarımızın ayağına getirmeliyiz ki, çocuklarımız bulunduğu yerde en iyi eğitimi alsınlar, zor şartlarda, şehirlerdeki okullara gitmek zorunda kalmasınlar.

Aynı zamanda zaten tarım ve hayvancılık bitmiş durumdayken, kıt kannaat geçinen köylümüzden elektrik parası, su parası alınmasın.

Şehirden köye taşınan ve en az 5 yıl ikamet eden vatandaşlarımıza devlet 50.000 TL faizsiz kredi versin ki, köylü vatandaşımızda ekmeğini topraktan çıkarsın. Köylere geri dönüş başlaması için imkanlar oluşsun” dedi.

Başkan Doğan, Türk halkının MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi şimdi çok iyi anladığını ifa ederek konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Ülke ne zaman zor duruma düşse Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, bedenini ortaya koymuştur. Şimdi yine ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Yine genel başkanımız, koltuk için değil, devletin bekası için bedenini ortaya koydu. Gün, birlik olma günü. Biz liderimizin yanındayız ve her sözünün arkasındayız.

Şunu da söylemeden edemeyeceğim, Türk halkının devlet bahçeliye bir özür birde vefa borcu vardır.”