Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aksaray milletvekili adayları, Aksaray’da temeli 1992 yılında atılan havaalanı inşaatında basın toplantısı düzenledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun isminin Hasandağı olacağını açıkladığı yeni havaalanının Niğde’ye 30 km, Aksaray’a ise 100 km mesafede olmasını eleştiren MHP Aksaray Milletvekili adayı Turan Yaldır, "13 yıldır tek bir çivi bile çakılmayan havaalanı inşaatı şu anda bir hayvan barınağı durumuna gelmiştir." diye konuştu.

Aksaray havaalanı inşaatında basın toplantısı düzenleyen MHP Aksaray Milletvekili adayı Turan Yaldır, söz konusu inşaatın temelinin 1992 yılında atıldığını hatırlattı. Havaalanına 13 yıldır tek bir çivi bile çakılmadığını söyleyen Yaldır şöyle konuştu: "Giresun Havalimanı, Şırnak Havaalanı, Bingöl Havaalanı, Elazığ Havaalanı, Iğdır Havalimanı ve önümüzde günlerde açılışı yapılacak olan Yüksekova Havaalanı’nın yapılıp da neden Aksaray’a bir havaalanı yapılmıyor. Hali hazırda 92 yılında Aksaray’da temeli atılmış, 99’da Milliyetçi Hareket Partisi’nin iktidar ortağı olduğu dönemde dönemin bakanının yapmış olduğu ödenekle yüzde 60 seviyesine getirilmiş Aksaray Havaalanı’ndayız. Bu AKP hükümetleri döneminde Aksaray’a yapılmış en büyük ihanettir. Yüksekova bugün bizim Ortaköy ilçemiz kadar dahi olamazken, havaalanı gibi bir hizmetin yapılmasını Yüksekova’daki siyasilerin başarısına bağlıyoruz. AKP Milletvekili Ali Rıza Alaboyun, bir ile havaalanı yapılması için 1 milyon nüfus şartından bahsediyor. Evet ortada bir kapasite eksikliği var. 13 yıldır Aksaray’ı sadece kuru vaatlerle kandıran, AKP milletvekillerinin bir kapasitesizliği var. Şimdi bu yapılması düşünülen havaalanı Bor ilçesi ve Zengen arasında bir noktaya yapılacak. İsmi de Hasandağı olacakmış. Bu ovanın Aksaray’a 102 km mesafede olduğunu ve Niğde iline ortalama 30 km mesafede olduğunu belirtiyorum. Kapasiteden dolayı havaalanını Aksaray’a çok gördüklerini beyan ediyorlar. 13 yıllık iktidarınız süresince Aksaray’a ne yaptınız? Biz bugün ilimizin kapasitesinin havaalanı için yeteceğini iddia ediyoruz.’’

Aksaray için hazırlanan projelerin önüne çeşitli sebeplerin çıkarıldığını vurgulayan MHP Aksaray Milletvekili Adayı M. Tuğrul Karacaer de "Sayın başbakan Aksaray meydanında Niğde’ye havaalanı müjdesi verdi. Sadece ismine Hasandağ’ı dedi. O da bizleri her zamanki gibi aldatmak ve kandırmak adına. Aksaray ve Niğde’ye ortak havaalanı yapılacak da bu neden Niğde’ye 30 km, Aksaray’a 100 km oluyor. Bu yapılacak havaalanının Aksaray’a hiçbir katkısı yok. Bizler istediğimiz zaman Aksaray’ın kapasitesinden bahsediliyor. Tıp fakültesi diyoruz Aksaray’ın nüfusundan bahsediliyor. Demiryolu diyoruz matematiksel rakamlar önümüze koyuluyor. Bu rakamlar Niğde’de, Kırşehir’de, Konya’da, güneydoğunun illerinde ortaya sürülmüyor da biz istediğimiz zaman bu rakamlar bizim karşımıza çıkarılıyor. Tamamen Aksaray’ın mevcut siyasilerinin, vekillerinin beceriksizliğinin bir ürünüdür’’ açıklamasında bulundu.