Samsun İlkadım ilçe belediyesinin daha önceki MHP’li başkanın parke yaptığı yolları söküp yerine asfalt yol yapması vatandaşların tepkisine neden oldu.

Özellikle Cedid Mahallesi Hakkari Sokak’ta önceki belediye başkanının yaptığı parke yolun daha sağlıklı olduğunu belirten bazı mahalle sakinleri, 2,5 yıl önce yapılan parke yolun sağlam olduğunu, amacın eski başkanın hizmetlerini ortadan kaldırmaya yönelik olduğunu iddia etti. Mahalle sakinlerinin görüşü alınmadan AKP’li belediye ait ekiplerin bir sabah gelip parke yolu söktüğünü kaydeden mahalle sakinleri, “Hiçbir konutun tapusu yok böyle bir mahallede yollar yap-boz tahtasına döndü. Bir belediye başkanı gelip parke yapıyor, başka bir partinin başkanı gelip parkeyi sökerek asfalt yapıyor. Olan bizim paralarımıza oluyor. Parke yolu sökmek için bir neden yoktu. Eğer yolda arızalı olan yerler varsa sadece o kısım düzeltilebilirdi. Parkeye göre daha sağlıksız olan asfalt yol daha birinci günden çökmeler meydana geldi. Alt zemini sağlamlaştırmadan gerekli temizliği yapmadan dökülen asfalt, yere yapışmıyor bile.” dedi.

Sökülen parke taşların kırsal alanlardaki yerleşim yerlerinde kullanıldığını kaydeden İlkadım Belediyesi yetkilileri ise; söz konusu sokakta oturan bazı vatandaşların yağmur sularından dolayı evlerine biriken sudan dolayı muhtarlığa şikâyetçi olduklarını, muhtarın isteği üzerine bölgeye asfalt yol yapıldığını söyledi.