MHP grubu adına Samsun Milletvekilleri Hüseyin Edis, Erhan Usta ve Giresun Milletvekili Osman Erzurum, sel felaketini yerinde incelemek üzere Hopa ve Arhavi ve Borçka ilçelerine gitti. Milletvekili Hüseyin Edis, "İnsanların hatası ile doğal afet bir araya gelince istenmeyen sonuçlar ortaya çıkmış." diyerek dere yataklarının ranta açılmasının sele sebep olduğunu söyledi.

MHP'li vekiller, yaşanan sel felaketinin ardından incelemeler ve taziyelerde bulunmak üzere gittikleri Hopa ve Arhavi ve Borçka ilçelerinde yerel halkla bir araya geldi. Yaptıkları incelemeler hakkında bilgi veren Hüseyin Edis, "Her taraftan şelale gibi sel akıyor. Tahliye kanallarının kapanması sele sebep olmuş. Dik yamaçlara kurulmuş çay bahçelerinde heyelanlar yaşanıyor ve tehlike de geçmiş değil. Kızıl ağaçların kesilip yerlerine çay fidanlarının dikilmesi heyelana zemin hazırlamış." dedi. Dere yataklarına yapılan evlerin suyun gidiş yolunu kapatmasının felakette en büyük etken olduğunu ifade eden Edis, "500 yılın en büyük yağışı diyorlar. Avrupa'da da buna benzer yağışlar oluyor. Ancak plansız ve programsız yerleşime açılan yerler maalesef felakete kapı açıyor." diye konuştu. Edis, felaket sonrasında yaşanan yardım faaliyetleri konusunda vatandaşın şikayetlerini dinlediklerini belirterek, vatandaşın yardımların ulaştırılması konusunda zengin fakir ayırımı yapıldığını, valinin ise kendileri ile yeteri kadar ilgilenmediğini aktardıklarını söyledi.

Hopa İlçesi Yeşilyurt Köyü'ndeki selde aracını kurtarmaya çalışırken sulara kapılarak hayatını kaybeden 45 yaşındaki Sabri Acıbadem için Hopa Merkez Cami'inde öğlen namazı sonrası cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına katılan MHP milletvekilleri burada aile ve yakınlarına taziyede bulundu.