Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, Tuğrul Türkeş'in seçim hükümetinde yer almasıyla ilgili "Bu tip adımlar bizim dirliğimizi, birliğimizi bozmaz. Tam aksine, bizde daha fazla kenetlenmeye sebebiyet verir." dedi.

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, sabah saatlerinde çıkan yangında iş yeri zarar gören bir işletme sahibini ziyaret etti. Esnafa geçmiş olsun dileğinde bulunan Erdem, gündeme ilişkin açıklama da yaptı. AK Parti'nin 7 Haziran sonrası yaptığı görüşmelerin koalisyon amacı taşımadığını belirten Erdem, MHP'nin ortaya koyduğu 4 koşulun kırmızı çizgiler olduğunu vurguladı. Erdem, “Çözülme denen sürecin fiil olarak kapanıp, kapandıktan sonra da resmi olarak neden bitirilmediğini, Oslo’da, İmralı ve Dolmabahçe’de tavizlerin olup olmadığını, hükümetin neden yolsuzluklarla mücadeleden kaçtığını Sayın Davutoğlu’nun milletimize anlatması gerekiyor.” diye konuştu.

Bugüne kadar terörle neden etkin mücadele edilmediğini anlatan Erdem, “Ülkemizin bekası adına şunu sormak istiyorum. Dağlardan silinen ‘Ne mutlu Türküm diyene!’ yazılarımız, belediyelerden, resmi kurumlardan indirilen Türkçe yazılar, bizim Türk bayrağının kaldırılıp, başka bayrakların kaldırıldığı yerler bunlarla ilgili bir borçlarının bulunduğunu düşünüyorum. Bu borçlarını ifa edip, bize bir açıklama borçlular. Okullardan indirilen nutuklarımız ve Atatürk resimleri bunlarla ilgili bütün yaptırımsal ilerlemeleri hep birlikte izliyoruz. Eminim aziz milletimiz bunu görecektir. Sandıkta MHP’nin tek başına iktidar olarak geleceğine inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Seçim hükümetinde yer alan Tuğrul Türkeş'e yönelik eleştiriler hakkındaki soruları da cevaplayan Erdem, şöyle konuştu: “Genel Başkanımızın çok güzel açıklaması oldu. Aziz milletimizden Twitter’dan yapılan bu açıklamaları okumasını istiyorum. Tuğrul Bey’in açıklamasını göreceğiz. Milliyetçi Hareket Partisi’nde bu tip adımlar bizim dirliğimizi birliğimizi bozmaz. Tam aksine biz de daha fazla kenetlenmeye sebebiyet verir."