MHP Çankırı İl Başkanı ve Karatekin gazetesi Genel Yayın ve Yazı İşleri Müdürü Çetin Kapdan, Twitter fenomeni Fuat Avni'nin, aralarında gazeteci, savcı, polislerin de olduğu 200 kişilik gözaltı listesi oluşturulduğunu paylaşması konusunda bir değerlendirme yaparak, “Toptan bir zihniyetle 200 gazeteciyi, 300 gazeteciyi peşinen suçlu olarak içeriye almak kesinlikle kabul edilemez.” dedi.

"Gazeteci temel itibari ile hiçbir yere bağlantısı olmayan, kamu görevini ifa eden çok önemli bir meslek grubudur. Ve o mesleğin mensubu olmaktan şeref ve gurur duyuyorum." diyen Kapdan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bugüne kadar 26 yıllık gazetecilik hayatımda pek çok baskıya, yıldırmaya maruz kaldım. Ancak gazetecilerin olmaması durumunda ne ciddi anlamda vatandaşa hizmetten nede ciddi anlamda yerleşik demokrasiden bahsedilebilir. Bunun anlamı şudur. Gazeteci hata yapmaz diye kayıt ya da koşul yok. Gazetecilerde yaptığı işin hakkını vermek zorundadır. Bu durum herkes için geçerlidir. Herhangi bir şekilde bir gazeteci kamuyu suç işlemeye tahrik ediyor diye bütün gazetecileri kamuyu suç İşlemeye tahrik eden terör örgütü mensubu olarak gören bir anlayış ne anlaşılabilir nede kabul edilebilir. Suçlular suçsuzların arasında dolaşırlar. Ve kamu düzenini sağlamak isteyenler suçsuzlara dokunmadan o suçluları suçsuzların arasından almakla görevlidir. Toptan bir zihniyetle 200 gazeteciyi, 300 gazeteciyi peşinen suçlu olarak içeriye almak kesinlikle kabul edilemez.”

Kapdan, “Yazdığınız yazıdan dolayı doğrudan terör örgütü mensubu sayılıyorsunuz. Ama terör örgütünün propagandasını yapan, ellerinde onların bayraklarını sallayanlar sokaklarda cirit atıyorlar. AKP iktidarı dönemine gazeteciler ile ilgili suçlamalar öyle komik ki, ciddiye almak bile gereksiz. Şu anda içeride bir sürü gazeteci var. Diğer gazetecileri bastırmak yıldırmak için bu faaliyetleri yapıyorlar. Farklı baskı unsurları ile gazetecilere saldırıyorlar. En azından hükümeti eleştiren, yapılan uygulamaları eleştiren insanları bir şekilde susturabilmek ve onlar üzerinden başka gazeteciler üzerinde baskı oluşturabilmek için bana göre yıldırma politikası izliyorlar." ifadelerini kullandı.

Muhalif gördükleri insanları içeriye çekerek basında, medyada tek tip manşet politikası gütmek istiyorlar diyen Kapdan, “Adalet ve Kalkınma Partisi'nin suyu ısındığı için, bir tepki var. İnsanlara eskisi kadar algı operasyonları ile istedikleri bilinci oluşturamıyorlar. Medyayı daha etkin kullanma konusunda muhalif gördükleri insanları içeriye çekerek basında, medyada tek tip manşet politikası gütmek istiyorlar. Gazetelerin bütün başlıklarının aynı olması, kendi istedikleri haberlerin çıkarılmasını istiyorlar diye düşünüyorum. Muhalif bir il başkanı olarak her alanda sadece iktidar partisi ile değil iktidar partisinin kullandığı bütün kamu gücü ile hareket ediyorsunuz.” şeklinde konuştu.