AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili adayı Mevlüt Çavuşoğlu’nun seçim vaatleri alay konusu oldu. Çavuşoğlu'nun vaatlerine MHP Antalya İl Başkanı Adnan Kaya, "Ufak at civcivler yesin.” diye cevap verdi.

MHP Antalya İl Başkanı Ali Adnan Kaya, “Ülkeyi bölünme ve parçalanmanın eşiğine getirenler Pekin’e kadar hızlı tren yapma vaadinde bulunuyorlar.” dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerde bulunan İl Başkanı Kaya, dün 'mega projeler' adı altında seçim vaatlerini açıklayan Mevlüt Çavuşoğlu’na eleştirilerilerde bulundu. Erken seçimin sorumlusunun AK Parti olduğunu belirten MHP Antalya İl Başkanı, 13 yıldır ülkeyi tek başına yönetenlerin hala seçim vaadi açıklamasını komik olarak değerlendirdi. Kaya, “Sanki ülkeyi 13 yıldır başkaları yönetiyor da arkadaş çıkmış uçuk kaçık vaatler veriyor. 13 yılda bölünme ve parçalanmanın eşiğine getirdiğiniz. Türkiye’nin kaybedecek zamanı kalmamıştır. 1 Kasım’da Türk Milleti aldatan ve kandıranlara gereken dersi verecek ve o zihniyeti siyasetin çöplüğüne gönderecektir.” şeklinde konuştu.

AK Parti iktidarının ülkeyi getirdiği durum ortada olduğunu ifade eden MHP İl Başkanı Kaya, sözlerini şöyle tamamladı: “Yandaş, gücüne güç katıp zengin olurken fakir bir dilim ekmeğe muhtaç hale geldi. Terör, AKP’nin verdiği tavizlerden sonra iyice hortladı. Ülkemiz bölünmenin ve parçalanmanın eşiğine geldi. Tüm bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak için çalışma yapması gerekenler halkın gözünü boyamak için uçuk kaçık vaat vererek umut tacirliği yapıyorlar. Biz asgari ücret bin 400 lira olacak, emekliye iki maaş ikramiye vereceğiz dediğimiz zaman ‘kaynak yok’ diyenler şimdi ‘mega proje’ adı altında açıklamalar yapıyorlar. Madem bunları yapacak gücünüz vardı da neden 13 yıldır yapmadınız?”