MHP Kayseri Develi İlçe Teşkilat Başkanı Adnan Köksal, Adıyaman’da şehit düşen Uzman Onbaşı Müsellim Ünal’ı memleketi Develi’de toprağa vermenin büyük üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, “Türk Milletini bölmeye çalışanlara karşı tek yürek olup tek bir ses verme günüdür” dedi.

İlçe Başkanı Adnan Köksal yaptığı açıklamada, 20 Temmuz 2015 tarihinde Adıyaman’da terör örgütü PKK ile girilen çatışmada şehadet şerbetini içen Develi Kulpak mahallesinden Müsellim Ünal’ı rahmetle andıklarını belirtti. Köksal, şunları kaydetti: “Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin manevi varlığının ayrılmaz parçası olan hemşehrimiz Uzman Onbaşı Müsellim Ünal’a Allah’tan rahmet, ailesine, ilçemize ve büyük Türk milletine başsağlığı diliyoruz. Bütün Türkiye bu haberle birlikte yasa bürünmüş, Türk milleti şehitleri için döktüğü gözyaşlarını dualarıyla süslemiştir. Gencecik vatan evlatları, hayallerini ve sevenlerini geride bırakarak milyonların kalbinde bayraklaşmıştır. Bilindiği üzere şehitlik, herkese nasip olmayacak yücelikte bir makamdır. Bu makama yükselen kardeşimizin şefaatine erişmek ise hepimiz için en büyük temenni olarak karşımıza çıkmaktadır. Ancak ülkemizin ve milletimizin huzuruna kast eden hainlerin alçakça ve şerefsizce tertipleri karşısında vatandaşlarımızın geleceğe yönelik kaygıları artmış, umutsuzluk ve karamsarlık hat safhaya ulaşmıştır.”

“Her şeye rağmen Türkiye, teröre teslim olmayacak.” diyen Köksal, açıklamasında şu uyarılarda bulundu: “Türk milletinin birlik ve beraberliğini hiçbir güç alt edemeyecektir. Bu anlamda, hükümet tavizkâr tutumundan geri dönüşü olmayacak biçimde dönmeli ve bu belayı ülkemizden defetmek için inandırıcı bir kararlılık göstermelidir. Konuşulması ve sorgulanması gereken daha pek çok şeyin varlığına rağmen bugün milletçe daha farklı bir sorumluluk taşıdığımız da bir gerçektir. Şehit ailelerinin kederleri paylaşılmalı, her Türk gencinin, onların birer evladı olduğu devamlı hatırlatılmalıdır. Bugün Türk milletine ve devletine yönelik bu hain saldırıya hak ettiği cevabı verme günüdür. Bugün Türk milletini bölmeye çalışanlara karşı tek yürek olup tek bir ses verme günüdür. Şehitler ölmez, vatan bölünmez! Bu duygu ve düşüncelerle aziz şehidimize Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyor, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz.”