MHP İstanbul 3. Bölge milletvekili adayları diş hekimi Gökhan-Damla Yamaner çifti, Yeşilköy sahilinde piknik yapan vatandaşlardan diş macunu ve fırçası dağıtarak oy istedi. Amaçlarının temiz siyaset olduğunu belirten Yamaner çifti, “Temizlik ağızdan başlar deyip diş macunu ve diş fırçası dağıtmaya karar verdik.” dedi.

MHP İstanbul 3. Bölge milletvekili adayı diş hekimi Gökhan Yamaner ve eşi diş hekimi Işıl Damla Yamaner, Yeşilköy sahilindeki vatandaşlara diş macunu ve diş fırçası dağıttı. Temiz siyaset için diş macunu ve fırçası dağıttıklarını söyleyen Işıl Damla Yamaner, Meral Akşener'e yapılanın şiddet olduğunu belirtti. Yamaner, “Öncelikle ağızımızı temizleyelim, içimizi temizleyelim, bireysel temizliğimizle başlayalım. Bir insana zarar vermek şiddet uygulamak sadece vurmak değildir. Bugünlerde özellikle sayın Meral Akşener'e de uygulanan bir şiddet söz konusu. İlk önce insanlar içlerini temizlesinler, diş macunu diş fırçasıyla başlasınlar sonra da toplumsal olarak birbirlerine saygı göstersinler ve temiz siyaset yapsınlar diyoruz.“ şeklinde konuştu.

Siyasetin dilinin kirlendiğini belirten Gökhan Yamaner ise, "Bugün bu Pazar Yeşilköy sahilindeyiz. Sahilde pikniğe gelmiş, kahvaltılarını yapan insanlara yanlarında getirmediklerini düşündüğümüz fırça ve macunlarını eşimle beraber dağıtıyoruz. Kampanyamız bu temiz siyaset. Temizlik ağızda başlar diyoruz biz diş hekimleri olarak. Üslubun da bu ağızın da kirlendiğini düşünüyoruz, siyasetin ağzının da kirlendiğini düşünüyoruz." diye konuştu.