Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Diyarbakır Milletvekili adayı Hasan Özmen, çiftçilerin çok zor durumda olduğunu belirterek, Tarım Bakanlığı'nın çiftçiye sahip çıkacağı yerde çiftçinin elektrik borcu için TEDAŞ'ın avukatlığını yaptığını söyledi. Özmen, "Tarım Bakanlığı çiftçinin borcunu destek primiden keserek TEDAŞ'a aktarıyor. Bu avukatlık değil de nedir? Bu çiftçiyi düşünmek değildir." dedi.

Özmen, yaptığı açıklamada, halkın AK Parti’den bıktığını belirterek, “Hiç kimsenin dilini, dinini, mezhebini, ırkını ötekileştirmedik. Kürt de Türk de bizler için aynıdır. Biz parti olarak ayırım yapmadık, yapmayacağız. Halkımız düzen partilerinden bıktı hele AK Parti’den. Halk AKP icraatlarını gördükçe bize yöneldi. Allah’ın izniyle iktidara doğru yürüyoruz iktidara geleceğiz.” diye konuştu.

Diyarbakır’da seçim çalışmalarını sürdüren Özmen, MHP olarak çok sağlam bir şekilde ekonomik planlamalar yaptıklarını kaydetti. "MHP iktidarında asgari ücret artacak." diyen Özmen, "Çiftçi perişan, binlerce çiftimiz var. Bu AKP’nin Enerji Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı anlaşarak TEDAŞ’ın müteahhiti ile işbirliği içine girmişlerdir. Bundan dolayı Tarım Bakanı çiftçilerin haklarını savunacağına TEDAŞ’ın avukatlığını yapıyor, yapmaktadır. Zaman zaman elektrikler kesiliyor.” ifadelerini kullandı.