Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat İl Başkanı Ethem Sedef, PKK terör örgütünün Siirt-Şirvan karayolunda askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen mayının patlatılması sonucu 8 askerin şehit edilmesine sert tepki göstererek “Bir tane dahi terörist kalmayıncaya kadar PKK’nın kökü kazınmalıdır.” dedi.

İl Başkanı Sedef yaptığı açıklamada, bölücü terör örgütü PKK’nın kökü kazınıncaya kadar azim ve kararlıkla artık mücadele edilmesi gerektiğini söyledi. Sedef, "Siirt-Pervari yol emniyeti için görevlendirilen kahraman askerlerimizin geçişi esnasında bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından, daha önceden yol kenarına yerleştirilen el yapımı bomba patlatılmıştır. Patlama sonucunda kahraman 8 askerimiz şehit olmuştur. Bizleri ve ülkemizi derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, yüce Türk milletine baş sağlığı ve sabır diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Bir terörist bile kalmayana kadar PKK'nın kökünün kazınması gerektiğini vurgulayan Sedef, "Her saldırı sonrasında salyalarını akıtan bölücü teröristlerle devlet ve millet olarak bu hainlerin kökünü kazıyana kadar, bir terörist dahi kalmayana kadar mücadele etme zamanıdır. Artık sabredecek sabrımız dayanacak gücümüz kalmamıştır. Biz bu toprakları kolay kazanmadık sandıkları gibi de kolay terk etmeyiz. Türk milleti ve devleti var oldukça ; ülkemizin doğusunda kalkışma provaları yapan hainlerin kökünü kazımak bu ülkede yaşayan siyaset üstü her vatanseverlerin görevi olacaktır. Pusu kurarak haince evlatlarımızı şehit eden köpekler sevinmeyin, bu ülkede Mehmetler bitmez." ifadelerini kullandı.