MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması nedeniyle eylem başlatan kısa adı Petkim olan Petkim Petrokimya Holding A.Ş. işçilerini ziyaret ederek, destek verdi. MHP iktidarında çalışanların emeklerinin karşılığını alacağını ifade eden Tanrıkulu, taşeron uygulamasına karşı olduklarını ve çalışanların kıdem tazminatlarının fona devredilmesinin de uygun olmadığını söyledi.

MHP Aliağa İlçe Teşkilatı ile birlikte Aliağa’da Petrol İş Sendikası’nda grevdeki işçileri ziyaret eden Tanrıkulu, işçilerin taleplerini dinledi. İşçilerin üretimi aksatmadan haklarını almak için mücadele ettiklerini belirten Tanrıkulu, bu haklı mücadeleyi desteklediklerini söyledi. Daha önce de Petkim işçileri ile bir araya geldiğini ve işçinin hak alma mücadelesi içine girerse yanında olacaklarını ifade ettiklerini dile getiren Tanrıkulu, “Bugün siz eylemde olan işçilerimizin yanındayız. Siz emeğinizin hakkının verilmesini talep ediyorsunuz. Bunun yaparken de çalıştığınız işletmeyi düşünerek, üretime ara vermeden bu eyleminizi sürdürüyorsunuz. Sizin haklı mücadelenizin yanındayız. Çalışanlar emeklerinin karşılığını almalı. Bugün Türkiye’de milyonlarca insan açlık sınırının altında maaşlarla geçinmeye çalışıyor. MHP iktidarında çalışanlar ve emekliler başta olmak üzere toplumdaki herkes emeğinin karşılığını alacaklar.” dedi.

Petkim’in yeniden ağır sanayi statüsüne konulması ve yıpranma tazminatının toplu sözleşmelerin içine konulması gerektiğini anlatan Tanrıkulu, ayrıca kıdem tazminatlarının fona devredilmesine de şiddetle karşı olduklarını açıkladı. İş yaşamında mevcut iktidar döneminde yaygınlaştırılan ve 'kölelik statüsü'nde çalışma getiren taşeronlaşmanın da karşısında olduklarına işaret eden Tanrıkulu, iktidara geldiklerinde bu sorunları çözeceklerini sözlerine ekledi.