Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Milletvekili Yavuz Temizer, "Türkiye’de erken seçimi ve yolsuzlukla suçlanan 4 bakanın yargılanmamasını isteyen tek kişi Sayın Cumhurbaşkanı'dır.”dedi.

MHP Elazığ Milletvekili Yavuz Temizer Elazığ’da basın mensupları ile bir araya geldi. Temizer koalisyon görüşmeleri ve erken seçim hakkında açıklamalarda bulundu. Temizer, "MHP-AKP koalisyonunun önünü tıkayan tek şey 4 bakan meselesidir." ifadelerini kullandı. Koalisyon görüşmeleri üzerinden bir algı oluşturulmaya çalışıldığını belirten Temizer, şunları kaydetti: "Koalisyon görüşmeleri öncesi AKP’ye 'bize azınlık hükümeti için, kısa vadeli seçim hükümeti için gelmeyin bize, bizim şartlarımız var kırmızı çizgilerimiz değişmedi, bunlara evet demiyorsanız gelmeyin' dedik. Niye geldiniz o zaman? Bir algı yapılmaya çalışılıyor hepsi bu. Türkiye’de seçimi isteyen tek bir adam var o da Sayın Cumhurbaşkanı. Bu kadar açık ve net. Onun haricinde Türkiye’de seçim isteyen bir Allah’ın kulu yok. Türkiye’de 4 bakanın yargılanmamasını da isteyen tek insan Cumhurbaşkanı'dır. Niçin bilmiyorum. Ama MHP-AKP koalisyonunun önünü tıkayan tek şey 4 bakan meselesi. Şartlarımız ilk gün neyse bugün aynısı.”

“Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yaşanmamış kadar büyük bir yolsuzluk var.” diyen Temizer, şöyle konuştu: "Sizi bu insanların yargılanmasından rahatsız eden ne? Niye bu işin üstüne bu kadar gidiyorsunuz? Meclis'te milletvekili çoğunluğunuz vardı, Meclis'ten kararı çıkardınız sözüm ona akladınız. Ama bir de kamuoyu vicdanı var. Benim vicdanımda ilk günden suçlularda. Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy vermiş değerli vatandaşlarımızın vicdanında da bu kanayan bir yara. Niye bu işi bu kadar kapatmaya, örtbas etmeye çalışıyorsunuz. Bu işi getirip bize illa dayatıyorsunuz. Büyük bir yolsuzluk var. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yaşanmamış kadar büyük bir yolsuzluk var. Ve bu iş ortaya çıktığı zaman milletin yüzüne hiçbir şekilde bakamayacaklarını biliyorlar. Nelerin altına imza attılar, bu milletin beytülmalın malını nasıl peşkeş çektiler, kendileri çok iyi biliyorlar. Buradan öneriyorum; seçim hükümeti diyorlar ya bakan bulamıyorsanız buyurun bu 4 taneyi atayın bağımsızlar zaten vekil değiller."

Yolsuzlukla suçlanan 4 bakana seslendiğini belirten Temizer, şunları kaydetti: "Birisi bize böyle bir ithamda bulunsa kendimiz 'koşa koşa gideriz' deriz bizi yargılayın kardeşim atılan bir çamur var bu çamur üzerimizde durmasın yargılayın bizi. Bu 4 tanenin niye hiçbirinin sesi çıkmıyor acaba. Ne nane yediniz siz, ne çaldınız, nelerin altına imza attınız? Niye erkek gibi delikanlı gibi çıkıp da ben partime de, milletime de zarar vermem benim üzerimden kimse bu zararı verdirmesin, ben Yüce Divan'a erkek gibi gidiyorum niye diyemiyorsunuz? Hiç mi delikanlı değilsiniz. 1 tane Koray Aydın atılmaya çalışan bir çamurun üstünden kalktı kendisi gitti Yüce Divan'a oy birliği ile AKP’nin 363 milletvekili ile olduğu Meclis'te tek başına gidip savunarak orada beraat etti. Neden korkuyorsunuz bu kadar.?”