Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırşehir Milletvekili ve milletvekili adayı Prof. Dr. Cemil Yıldırım Türk, sağlık hizmetlerinin AK Parti hükümeti döneminde adım adım paralı hale getirildiğini belirterek, katkı ve katılım paylarının dar ve sabit gelirli vatandaş için altından kalkamadığı yük teşkil ettiğini söyledi.

MHP Kırşehir Milletvekili Türk, yaşam kalitesinin artırılması ve sağlıklı nesiller yetiştirilmesi açısından sağlık hizmetlerinin büyük önem taşıdığını ifade ederek, sağlık hizmetlerinin paralı hale getirilmesinin bu yoldaki en büyük engel olduğunu bildirdi. Sağlık hizmetlerinde vatandaşlar tarafından cepten harcanan paraların arttığına da işaret eden Türk, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Emeklilerden yüzde 10 ve çalışan sigortalı kesimde de yüzde 20 oranında ilaç katılım payı alınıyor. Bunların dışında üç kutu ilaç için 3 lira reçete parası, üç kutuyu geçen her ilaç için de 1 lira ek ücret alınmaktadır. Bunların dışında çalışanların ve emeklilerin ilaç yazdırmaları halinde özel hastanelerde ayrı, devlet hastanelerinde ayrı ücretlendirme yapılmaktadır. Eş değer ilaç ve karşılanmayan malzemelere de ayrı ayrı paralar ödenmektedir."

"KATKI PAYININ SAYISI DA ORANI DA ARTMIŞTIR"

AK Parti iktidarı döneminde katkı ve katılım paylarının sayısı da oranı da arttığı vurgulayan MHP Kırşehir Milletvekili, "Alınan katkı ve katılım payları özellikle emekli, ücretli ve dar gelirli kesimler başta olmak üzere toplumun bütün kesimleri için önemli bir yük haline gelmiştir. Bu yükten milletimizin mutlaka kurtarılması gerekmektedir." dedi.

"Katkı ve katılım paylarının yanı sıra sağlık hizmetleri alanında pek çok sorun çözülememiş durumdadır" diyen Cemil Yıldırım Türk, sözlerini şöyle tamamladı: "Hizmeti alan da hizmeti veren de mevcut sistemden memnun olmadığını belirtmektedir. Hastane kuyrukları halen sürmektedir. Bölgesel farklılıklar giderilememiştir. Bölgesel farklılıklar nedeniyle vatandaşlar büyükşehir ve komşu illerin hastanelere gitmeye devam etmektedir. Yatışlar için halen uzak tarihlere gün verilmektedir. Sağlık çalışanlarının yükü iyice artmıştır."