MHP Bursa milletvekili adayı Selçuk Türkoğlu, iktidarın ve cumhurbaşkanının çözüm süreci konusundaki söylemlerini eleştirdi. Türkoğlu, “Dün bölücülerle kol kola türkü söyleyen, gazilerimizi coplatan, ortak metinlere imza atanlar bu gün ‘Kürt sorunu’ yok diyor. Bunun adı tek kelime ile riyadır.” dedi.

MHP Bursa milletvekili adayları seçim çalışmalarına Gürsu’da devam etti. İlçede vatandaşlarla bir araya gelen MHP’li adaylar Selçuk Türkoğlu, Hatice Deniz ve Yusuf Turan gördükleri ilgiden memnun kaldı. Seçim çalışmaları kapsamında esnafı da ziyaret eden MHP’li milletvekili adaylarından Selçuk Türkoğlu, bir berber ziyaretinde eline aldığı usturayla ilginç görüntüler verdi.

MHP’ye ilginin çığ gibi arttığını aktaran Hatice Deniz, “Bıçak kemiğe dayandı. Mazlum olarak iktidar olarak gelenler zalim olma yolunda koşar adım ilerliyorlar. Yolsuzluk ve yoksulluktan bıkan vatandaş tek çare olarak MHP’yi görüyor. Gittiğimiz her yerde vatandaşımız bunu bize hissettiriyor” dedi.

Türkiye genelinde MHP’nin oyunun arttığını anlatan Deniz, “Ancak MHP’nin alacağı oy söylenin çok daha üstünde olacak. ‘Yüzde 20’ MHP'ye psikolojik bir sınır koyma çabası içerisinde olanlar 7 Haziran’da büyük bir hezimet yaşayacak.” dedi.

'BU MİLLET BU RİYAKÂRLIĞA DAHA FAZLA SESSİZ KALMAYACAK'

İktidarın çözüm süreci konusundaki tutarsız politikalarını eleştiren Selçuk Türkoğlu ise şunları söyledi: “Daha düne kadar bu ‘çözülme süreci’ için meydanlarda bölücülerle kol kola türkü söyleyen, Bursa’ya gönderdiği sözde akil adamlar için bu vatan için kolunu bacağını vermiş gazilerimizi coplatan iktidar ve onun kaçak saraydaki ağa babası bu gün çıkmış, ‘Kürt sorunu yok’ diyor. Bu riyakârlığın tek sebebi artan milliyetçi hassasiyet üzerinden oy devşirme çabasıdır. Türk milliyetçilerinin duygularını istismar etme mücadelesidir. Ancak bu çabalarının boşuna olduğunu bu milletin bu riyakârlığa daha fazla sessiz kalmayacağını 7 Haziran’da hep birlikte göreceğiz.”