MHP Çarşamba ilçe teşkilatını ziyaret eden MHP Samsun Milletvekillileri Erhan Usta ile Hüseyin Edis, son dönemde artan terör olaylarını değerlendirdi. Devletin çözüm süreci adı altında yürüttüğü ihanet sürecinde devletin aciz hale getirildiğini söyleyen MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, “Bunun sorumlusu AKP hükümetidir. Fakat maşallah hükûmet hiç bir şekilde üzerine toz da kondurmuyor.” dedi. MHP Samsun Milletvekili Hüseyin Edis de, "Devlet 20 ilde yok. 1 Kasım'da nasıl seçim yapacaksınız?” diye sordu.

Çarşamba parti binasında konuşan MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, “Bugün bir şehidimizi daha uğurlamak için Samsun’dayız. Türkiye yangın yerine döndü” dedi. Bunların sorumlusu olarak AKP hükümetini gösteren Usta, "Artan terör olaylarının 2009 yılından itibaren bizim ihanet süreci olarak adlandırdığımız çözüm süreci diye bahsedilen sürecin sonunda meydana geldiğini net olarak göreceksiniz. Özellikle 2013 yılı başından itibaren, örgütle masaya oturulduğu süreçten itibaren devlet aciz hale getirildi. Bunun bir sorumlusu olması gerekiyor. Eğer devlet aciz hale getirildiyse bunun sorumlusu hükümettir. Çözüm süreci esnasında şehirlerde devletin uyuduğu, daha doğrusu hükûmetin devleti ve devletin birimlerini uyuttuğu bu dönemde terör örgütü güçlendi. Bugün terör örgütü bir günde 10, 16 can alabiliyor. O canları vatan evlatlarını toprağa veriyoruz. Devlet zayıf hala getirilip terör örgütü güçlendiyse bunun bir sorunlusu olmalı. Bu sorumluda mevcut hükûmettir. Fakat maşallah hükûmet hiç bir şekilde üzerine toz kondurmuyor." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halen siyasi davrandığını anlatan Usta, "Hâlâ 400 milletvekili olsaydı Türkiye’de bunlar yaşanmazdı diye sorumsuz davranabiliyorlar. Bu sorumlular milletten özür dilemeliler. Ve sorumluların istifa etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Zaman birlik zamanıdır. Türk milleti güçlüdür, bu sorunlar aşılır. Biz aynı milletiz. Biz üst kimlikte Türk milletiyiz. Millet deniliyor, adsız bir millet tanımı yapılıyor. Biz; Türküyle, Lazıyla, Kürdüyle, Çerkeziyle Türk milletiyiz.” diye konuştu.

"İKİ YILDA, BİR DAHA TERÖR OLMAYACAK HALE GETİRİRİZ"

"Bugün bir şehit cenazesine daha gittik" diyen Milletvekili Hüseyin Edis ise şehidin cenazesinin Samsun’dan apar topar kaçırılırcasına götürülüp defnedildiğini iddia etti. Edis, "Bunun acısını hepimiz yaşıyoruz. Devleti kötü yönetiyorsanız bırakacaksınız. Bırakın bize, iki yılda biz bunu toplayalım. İki yılda bir daha terör olmayacak hale getirelim diyoruz bundan kaçıyorsunuz. Koalisyon yapalım diyoruz bundan kaçıyorsunuz. Türkiye şunun kararını net vermeli. Ya hep birlikte bu terörü bitireceğiz ya da bu terör yüzünden derin yaralar alacağız. Seçim yapacağız diyoruz, devlet 20 ilde yok, nasıl seçim yapacaksınız?” şeklinde konuştu