MHP Kırıkkale Milletvekili Seyit Ahmet Göçer, Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanması ile birlikte özgür basına büyük bir darbe yapıldığını söyledi. Göçer, “Bu darbe insanların doğru haber alma özgürlüğü kısıtlanmaktadır. Bunları biz kabul edemeyiz. Bu tür faaliyetlerle Türkiye’ye gerginliğe sürükleniyor. “dedi.

Söz konusu operasyonun siyasi amaçlarla gerçekleştirildiğinin son derece açık olduğunu vurgulayan MHP Milletvekili , hükümetin muhalif medyayı susturmayı amaçlayan bu tür adımları bir an önce durdurması gerektiğini kaydetti.

Söz konusu operasyonun 1 Kasım’da gerçekleştirilecek genel seçimden birkaç gün önce gerçekleştirildiğinin altını çizen Seyit Ahmet Göçer, ‘‘Seçimlerden birkaç gün önce Türkiye’de geçici hükümetin Koza İpek Holding’e ait olan medya kuruluşlarına yönelik son saldırıları açık bir şekilde muhalif gazetecilere, ifade özgürlüğüne, özel ve bağımsız medyaya yönelik siyasi olarak motive edilmiş saldırılar olarak değerlendirilmeli. Yetkililer bu tür sahte suçlamalarla muhalif medyayı susturmaya çalışmaktan vazgeçmeli.’’ dedi.