MHP Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, 7 Haziran seçimlerinde koalisyon kurulamamasının sorumlusunun Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu olduğunu söyledi. Yaldır, "Biz 'çözüm süreci bu ülkeye bir ihanet' derken, onlar 'Kobani ve Kürdistan’a selam 'olsun dediler. 'Onların yerinde olsak biz de dağa çıkardık' dediler. Bugün gelinen noktada PKK’nın 10 maddesine evet diyorsanız, MHP’nin 4 maddesine de 'evet' deyin dedik. Terör ve ekonomik sebeplerden dolayı algı operasyonu yapıp oy istismarcılığı yapmak istiyorlar. Bu bir vicdansızlıktır. Halkımız teröründe, ekonomik sebeplerinde kimlerden dolayı olduğunu çok iyi biliyor" dedi.

"Milliyetçi Hareket Partisi, bugün bir kısım havuz medya ve AKP seçmeni tarafından siyasi operasyonla karşı karşıya kaldığı kanaatindeyim." diyen Yaldır, "Sanki 7 Haziran seçimleri sonuçlarına Cumhurbaşkanı razı olmuş, Sayın Davutoğlu seçim sonuçlarına rıza gösterip 'evet biz bir rıza gösterip koalisyon istiyoruz' deyip muhalefet partilerine bir koalisyon teklifinde bulunmuşlar. Gelinen noktada MHP’nin her şeye 'hayır' dediğini, CHP’nin koalisyonu kabul etmediğini söylüyorlar. Ne MHP’ye ne de CHP’ye bir koalisyon teklifine bulunmadılar. Görüşmelerde 'sadece ve sadece azınlık hükümetine destek verin seçime gidelim, bir seçim hükümetini birlikte kuralım' teklifinin haricinde bir teklifte bulunulmadı." şeklinde konuştu.

KANDİL'İN 10 MADDESİNE 'EVET' DEDİLER, MHP'NİN 4 MADDESİNE 'HAYIR' DEDİLER

Turan Yaldır, şöyle devam etti: "Ne demiştir MHP; Dolmabahçe Sarayı'nda doğrudan doğruya PKK’yı ilgilendiren, İmralı’yı ilgilendiren, Kandil'i ilgilendiren, terör örgütünün siyasal uzantısı olan HDP’yi ilgilendiren 10 maddesine 'evet' dediler, doğrudan doğruya MHP’nin Türk milletini ilgilendiren teklif ettiği dört maddeyi kabul etmediler. MHP, dönüşümlü başbakanlık istemedi, en etkin bakanlıkları bize verin istemedik. MHP, dört tane kırmızı plaka heveslisi bir siyasi parti değildir. Türk milletinin geleceğini ve Türk milletinin menfaatlerini kendi parti menfaatlerinden ön planda tutup, 'önce ülkem, sonra milletim, sonra partim' diyen bir siyasi anlayışın temsilcisidir.

O dört madde içerisinde anayasanın ilk dört maddesine dokunmayın dedik. Bundan bir rahatsızlıkları mı var? Biz dedik ki, Anayasa'nın ilk dört maddesinde yer alan başkent Ankara’dır, dili Tükçe’dir, bayrağı ay yıldızlı Türk bayrağıdır, marşı İstiklal Marşı'dır, yönetim sistemi parlamenter sistemdir. Bunları değiştirmeyin istedik. İkinci olarak Cumhurbaşkanının anayasal çerçeveler arasında olmasını istedik. Çok mu bir şey istedik?"

İHANET SÜRECİ İLE ÜLKE BU HALE GELDİ

Çözüm süreci başladığında bu sürecin 'çözülme' süreci olduğunu belirttiklerini dile getiren Turan Yaldır, "Bu ülkeye ihanet diyorsunuz, PKK terör örgütünü güçlendiriyorsunuz, kardeş kavgasına vesile olacaksınız, ülkenin Allah esirgesin bir Irak, bir Suriye gibi olmasına vesile olacaksınız derken, birileri bizlere karşı çıktı. 'Siz terörü bitmesini istemiyorsunuz, siz terörden besleniyorsunuz, terör biterse MHP biter, siz şehit cenazelerinden besleniyorsunuz, oy istismarcılığı yapıyorsunuz' diyerek bizleri suçladılar. 'Kobani ve Kürdistan’a selam olsun' dediler. 'Onların yerinde olsak biz de dağa çıkardık' dediler. Yetmedi, 'haklı mücadele veriyor' dediler, yetmedi 'Abdullah Öcalan Kürtlerin lideridir' dediler. Çözüm süreci ilk başladığında 34 tane PKK’lı Habur sınır kapısından hac kafilesi karşılanır gibi karşılanmış, davulla zurna ile yetmezmiş gibi çadır mahkemelerde pişman olmadıkları halde pişmanlık yasasından faydalanmış, ülkenin güneydoğusunda davulla zurna ile gezdirilerek çözüm süreci zarar görmesin diye ortaklaşa anlaşma imzalanmıştır." ifadelerini kullandı.