Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından Koza Holding, İpek Üniversitesi, Kanaltürk televizyonu, Bugün gazetesi ve Akın İpek'in evine yapılan baskınlara tepkiler devam ediyor. MHP Uşak Milletvekili Durmuş Yılmaz da yaptığı açıklamada, “Ne söyleyeceğimi bilmiyorum. Açığını söylemek gerekirse bununtanımlayacak tek cümle hukuksuzluk, hukuksuzluk, hukuksuzluk. Kurt kuzuyu yemeye karar vermiş, bunun için de hiçbir engel tanımıyor. Eğer bu kurumlar herhangi bir yanlışlık yapmışsa, hukuksuzluk yapmışsa, kamuyu aldattysa devletin, kamusal otoriterinin bunları öngörmek, engellemek ve ortaya çıkarmak ve kamuoyuyla paylaşmak gibi görevleri vardır.” dedi.

Son 13 yıldır iktidarda AK Parti hükümetlerinin olduğunu hatırlatan Yılmaz, “Bu şirketler, 13 yıldır iktidarda olan hükümet döneminde, onların verdiği izinlerle kuruldular ve faaliyetlerini sürdürdüler. Bu süre zarfında rutin olarak, periyodik olarak bu denetimlerin yapılması gerekiyordu, yapıldı da. Eğer farkına varmadılarsa neden atladılar? Eğer farkına vardılar da üzerine gitmedilerse neden gitmediler?“ dedi.

‘BU TAMAMEN SİYASETEN BİR EYLEM, DOĞRU BULMUYORUM’

Koza Grubu'na yapılan denetim rutin olmadığını söyleyen Milletvekili Yılmaz, “Rutin bir denetim olduğunu düşünmüyorum. Bu tamamen siyaseten yapılan bir eylem, bunun doğru olduğunu düşünmüyorum. Açıkçası ben bu işten gına getirdim, utanıyorum artık. Çok üzücü bir olay.“ dedi.

‘DEMEK Kİ İDDİALAR DOĞRUYMUŞ’

Ülke olarak üreten topluma ihtiyaç olduğunu söyleyen Yılmaz, “Bizim ülkemizin risk alanı üreten topluma, iş ve aş üretene ihtiyacımız var. Topluma iş ve aş üretene ihtiyacı var. Bu insanların önünün açılması dururken bunların üzerine gidilmesi, bu şirketlerin zora sokulması ve orada çalışanların ekmeğiyle, aşıyla oynanması gerçekten esef verici. Bu tür eylemlerin yapılacağı, üç dört gün önce söylenmeye başladı. Demek ki doğruymuş. İşadamları ve basın yayın üzerinde baskı yapılacağı yönünde söylemler oldu, demek ki bunlar doğruymuş.” dedi.

‘ORTA VE UZUN VADEDE ÜLKE OLARAK BEDELİNİ ÖDCEYECEĞİZ’

Yapılanların ülke ekonomisine orta ve uzun vadede zarar vereceğini söyleyen MHP Millevekili Yılmaz, “Orta ve uzun vadede ülke olarak, toplum olarak biz bunun bedelini ödeyeceğiz. İşsizlik artıyor, ekonomik büyüme yavaşlamış vaziyette. Yurtdışından sermaye girişleri azaldı. Eğer ki bizim yurtdışı sermayeye ihtiyacımız yok, kapımızı kapatırız, biz kendi yağımızla kavruluyoruz diyorlarsa o zaman yüzde 2-2,5 bandına oturan ekonomik büyümeyi nasıl harekete geçireceklerini, tasarrufları nasıl arttıracaklarını, bu işadamları olmadan bunu nasıl becereceklerini, topluma bunu açıklamak zorundadırlar.” dedi.

‘BU EYLEMİN HUKUKİ TEMELİ YOK’

Koza Grubu'na yapılan baskının hukuki bir eylem olmadığını belirten Durmuş Yılmaz, “Bu eylemin hiçbir hukuki temeli yok, hiçbir ekonomik mantığı yok. Bu tamamen muhalifleri susturmak, kendileri gibi düşünmeyenleri susturmak, onlara zarar vermek, nedamet getirtmek, belki de köşeye sıkıştırmak. 'Bizim servetimiz kayboluyor, kusura bakmayın bir yanlış yaptık. Bundan sonra sizinle uğraşmayacağız, sizi eleştirmeyeceğiz, doğru bildiklerimizden vazgeçtik.' denilmesini bekliyorlar. 'Size teslim olduk.' demelerini istiyorlar.” şeklinde konuştu.

‘ÜRETİMİN OLMADIĞI YERDE REFAH OLMAZ’

Eleştirilere açık olunması gerektiğini söyleyen Yılmaz, “Toplum böyle olmaz. Toplumda eleştiri olmazsa risk olmaz, riskin olmadığı yerde üretim olmaz, üretimin olmadığı yerde refah olmaz. Dolayısıyla bizim ihtiyaç duyduğumuz şey keyfilik değil, kurala dayalı hukuk. Önceden belirlenmiş mevzuat, nasıl değiştirileceği belli olan hukuk düzenine ihtiyacımız var. Bu zihniyetle bu hukuk düzeninde dağlarımızdan altın fışkırsa, derelerimizden petrol aksa biz bu hukuksuzluk içerisinde topluma huzur ve refah getiremeyiz, ekonomimizi güçlendiremeyiz.” dedi.

İlgili birimleri daha duyarlı olmaya çağıran MHP Milletvekili Yılmaz, “Bu eylemleri yapanlara sesleniyorum, bir kere oturup düşünmeye davet ediyorum. Ona göre karar vermemeliler. Bugün Uşak’ın kurtuluş yıldönümü. Bugün biz ülkemizi düşman işgalinden kurtardık diyoruz ve onun arkasından İzmir’de iktisat kongresi yaptık. Askerî başarımızı iktisat kongresiyle, ekonomik başarıyla taçlandırdık. Arkasından cumhuriyeti kurduk, demokrasiyi kurduk demiştik. Gelinen nokta ile bu durumu boşa çıkarmaya çalışıyorlar.” dedi.

‘DEMEK Kİ HENÜZ ÇUKURU GÖRMEDİK’

Bu hukuksuz eylemlerin bir gün sona ereceğini söyleyen Yılmaz, “Bunlar da geçecek. Demek ki gideceğimiz daha dip var, henüz çukuru görmedik. Sabırlı olalım, akıllı olalım, mantıklı olalım. Vatandaşlarıma sabırlı ve akıllı olmalarını, mantıklı olmalarını tavsiye ediyorum. Artık akıl bizi bir bakıma terketti gibi. İnsanların vicdanına hitap ediyorum. Akıl bizi terketti. Küllenmiş vicdanımız varsa bu vicdanlardaki külleri atalım, olanı biteni görelim.” dedi.