MHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ercan Özel, "Yenişehir içme suyunun insani tüketim amaçlı kullanımının kesinlikle olumsuz olduğu raporunu belediye başkanı, meclis üyelerine paylaştığımız halde bu konuda açıklama yapılmadı, suyun mikroplu ve sağlığa zararlı olduğunu bildikleri halde girişimde bulunmadılar." dedi.

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde çocukların ishal, yüksek ateş, karın ağrısı ve bulantı şikayeti ile hastanelere akın ettiği belirtildi. İlçe devlet hastanesinin acil servisi tedavi olan çocuklarla dolarken, hastalığın sebebinin içme suyu olduğu iddia edildi.

Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından aralık ayında hazırlanan rapora göre, Yenişehir ilçesinin içme suyu ‘İnsani tüketim amaçlı sular hakkındaki yönetmeliğe’ uygun değil. Son bir ayda artan ishal, yüksek ateş, karın ağrısı ve bulantılar nedeniyle ilçe devlet hastanesi doldu.

MHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Yenişehir Grup Sözcüsü Ercan Özel, yoğunluk nedeniyle birçok çocuğun aynı yatakta tedavi edildiğini, bazılarının ise Bursa’daki hastanelere sevk edildiğini dile getirdi.

Hastane doktorlarının ailelere, hastalığın şebeke suyundan kaynaklandığını ve kesinlikle içilmemesi uyarısı yaptığını dile getiren Özel, şunları söyledi: “Koridorlardaki sandalyelerde bile çocuklara serum veriliyor. Yataklarda 2-3 hasta aynı anda tedavi ediliyor. Hastalara yapılan tahlillerde gaitada yüksek oranda mikrop ortaya çıkıyor. Bu yaklaşık 20 gündür ilçemiz hastanesinde maalesef olağan bir durum. Yenişehir Meclis Toplantısında Bursa Valiliği Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün Yenişehir içme suyunun insani tüketim amaçlı kullanımının kesinlikle olumsuz olduğu raporunu belediye başkanı, meclis üyelerine paylaştığımız halde bu konuda bir tek resmi açıklama yapılmaması, suyun mikroplu ve sağlığa zararlı olduğunu bildikleri halde tek bir girişimde bulunmamaları tarifi zor bir durumdur.”