Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Osmaniye Seçmen İletişim Merkezi, kalabalık bir katılımla açıldı.

Miting havasına dönüşen açılışta sırası ile Merkez İlçe Başkanı Tansel Elverdi, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, İl Başkanı Fahri Kuyulu, milletvekili adayları Mehmet Vural, Prof. Dr. Elif Loğoğlu ve Doç Dr. Ruhi Ersoy, yaptıkları konuşmada, MHP'nin seçim beyannamesini anlattı.

MHP Osmaniye 2. sıra milletvekili adayı Doç. Dr. Ruhi Ersoy, yaptığı konuşmada, "MHP iktidarında tüm yolsuzlukların üzerine titizlikle gidilecek. Devlet malına el uzatanlardan, kul hakkı yiyenlerden, rüşvetçilerden, soygunculardan ve hortumculardan hesap sorulacak. Terörün ve bölücülüğün kökü kurutulacak, terör tamamen bitirilecek. Toplumsal huzur ve güven temin edilecek." şeklinde konuştu.

Ersoy iktidar olmaları halinde ise vaatlerini şu şekilde sıraladı: "İhanete ortak olanlar adalete sevk edilecek. Hiç kimse aç ve açıkta bırakılmayacak. Kamuya ait atıl kırsal araziler, işsiz ve yoksul vatandaşlara tahsis edilecek. İşsiz ve yoksul vatandaşlara ücretsiz büyük ya da küçükbaş hayvan verilecek. Her yıl 700 bin kişiye iş sağlanacak. Evlenecek gençlere kamu bankaları aracılığıyla 10 bin lira tutarında, 2 yıl vadeli ve faizsiz evlilik kredisi sağlanacak. Tüm öğrencilerin burs ve kredi imkânları geliştirilecek. Şehit ve gazi çocuklarının her kademedeki eğitimini devlet üslenecek."

MHP iktidarında tüm vatandaşlarımızı kapsayan bir 'aile avukatlığı' sistemini oluşturulacağını ve hukuki koruma sigorta sistemini yaygınlaştıracaklarını belirten Ruhi Ersoy, şöyle devam etti: "Kadınlarımıza, çocuklarımıza, engellilerimize ve yaşlılarımıza yönelik şiddet olaylarında dava zaman aşımı kaldırılacak, harç ve benzeri mahkeme masrafları alınmayacak. Şiddete maruz kalan kadınlara adli yardım desteği sağlanacak. Sosyal hizmet ve yardımlarda hak arama imkânı getirilecektir. Büyükşehir sınırını mülki sınır yapan düzenleme kaldırılacak.
Kapatılan belde belediyeleri, özel idare ve köyler yeniden kurulacak. İhtiyar heyeti üyelerine her ay 150 lira huzur hakkı verilecek. Muhtarların il genel ve belediye meclislerinde temsili sağlanacak. Köy odası ve mahalle muhtarlıkları yaptırılarak, zaruri giderleri karşılanacak." Daha sonra Seçmen İletişim Merkezi'nin kurdelesi Prof. Dr. Elif Loğoğlu tarafından kesilerek açılışı yapıldı.