17-25 Aralık büyük rüşvet yolsuzluk operasyonunun yıl dönümünde Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde MHP binasına 18 Aralık 2014 tarihinde üzerinde 'Ali İmran Suresi'nin 161. ayeti ve meali' yazılı pankartın asılması nedeniyle Cumhuriyet Savcılığının başlattığı soruşturma tamamladı. Asliye Ceza Mahkemesi'nde pankartla ilgili dava açıldı. Asılan pankartta ''Ali İmran Suresi'nin 161. Ayeti Kerimesi'nde Cenab-ı Allah şöyle buyurmaktadır; Emanete hıyanet etmek, bir peygamberin yapacağı iş değildir. Her kim hıyanet edip de ganimetten veya kamuya ait hasılattan bir şey aşırır, bunu da gizlerse kıyamet gününe o vebalini aldığı şeyler boynuna asılı olarak gelir. Sonra her kişiye kazandığı şeylerin mülakatı tastamam yazılı verilir, hiç haksızlığa uğratılmazlar. 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet haftası kutlu olsun.'' ifadelere yer almıştı.

SAVCI MHP İLÇE BAŞKANI BELEN'İN CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ

AK Parti’li eski 4 bakanın isminin karıştığı yolsuzluk iddialarının yıldönümü nedeniyle MHP Akdağmadeni ilçe teşkilatına asılan pankart üzerine AK Parti Akdağmadeni İlçe Başkanı Önder Gürel ve eski ilçe başkanlarından Adem Darımla'nın şikayeti üzerine pankart binadan polis gözetiminde indirildi. Pankart ile ilgili açılan soruşturma tamamlandı. Akdağmadeni Cumhuriyet Savcısı Dilek Öztürk, MHP Akdağmadeni İlçe Başkanı Mehmet Kürşad Belen hakkında hazırladığı dosyayı Akdağmadeni Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Savcılık, Belen hakkında 'Kamu görevlisine karşı hakaret' davası açılmasını istediği soruşturma dosyasında, MHP ilçe teşkilatına asılı pankartta ''Ali İmran Suresi'nin 161. Ayeti Kerimesi'nde Cenab-ı Allah şöyle buyurmaktadır; Emanete hıyanet etmek, bir peygamberin yapacağı iş değildir. Her kim hıyanet edip de ganimetten veya kamuya ait hasılattan bir şey aşırır, bunu da gizlerse kıyamet gününe o vebalini aldığı şeyler boynuna asılı olarak gelir. Sonra her kişiye kazandığı şeylerin mülakatı tastamam yazılı verilir, hiç haksızlığa uğratılmazlar. 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet haftası kutlu olsun'' yazılı olduğunu hatırlatıp, bununla eski bakanlar Egemen Bağış, Zafer Çağlayan, Erdoğan Bayraktar ve Muammer Güler yürütülen soruşturmanın kastedildiğine yer verdi.
Mağdurlar hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiği vurgulanan savcılık talebinde, pankartta yer alan ifadelerin bir kimsenin onur, şeref ve haysiyetini rencide edebilecek nitelikte olması nedeniyle yargılanarak işlediği suçtan dolayı MHP İlçe Başkanı Belen'in yargılanarak, cezalandırılmasını istedi.

'BÖYLE BİR ÜLKEDE BÖYLE BİR OLAYDAN DOLAYI YARGILANMAM BANA SADECE GURUR VERİR'

MHP Akdağmadeni İlçe Başkanı Mehmet Kürşad Belen de hakkında açılan dava için yaptığı açıklamada nüfusunun yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede ilçe teşkilatına asılan bir ayetten ceza alacak olmanın kendisinde sadece gurur vereceğini söyledi. Başkan Belen, "17-25 Aralık Yolsuzluk operasyonu sonrası hukukun rafa kaldırıldığı bir ülkede bu tür şeylerin yaşanması artık normal geliyor. Halkımız her şeyi görüyor. İlçe Başkanlığımıza asılan bu ayeti Diyanet İşleri Başkanlığı zaten o tarihlerde bütün camilerde Cuma namazı hutbesinde okuttu. O halde bize açılan davanın Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve bütün camilerde görevli imamlara da mı açılması gerekir. Bu hakka hukuka uygun mu? Bir ilçe müftülüğü Kur’an-ı Kerim'den üzerinde ayet yazılı pasta yapıyor ve keserek yiyorlar. Böyle bir ülkede böyle bir olaydan dolayı tarafıma dava açılması ve yargılanmam nüfusunun yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede bana sadece gurur verir." diye konuştu.

Başkan Belen, pankart ile ilgili açılan davanın ilk duruşmasının 24 Haziran 2015 tarihinde Akdağmadeni ilçesi Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüleceği ifade etti.