MHP Uşak İl Başkanı Ali Kurt TRT ekranlarında yayından kaldırılan 'Milat' dizisi için 'harç bitti, yapı paydos' yorumunu yaptı.

Kurt yaptığı açıklamada, “Seçim sürecinin başladığı ve bundan tam 4 ay önce 'Uşaklının Uşaklıyım ben' diye kendini tanıtan bir vekil adayı ile karşılaşmıştık. Siyasi ahlakımız ve 46 yıllık davamız gereği, seçim döneminde bu şahıs ve kullandığı devlet imkanları ile ilgili sabır ile sonucu bekleme yönünde hareket etmiştik. Hatta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e yapılan saygısızlık ve meydan okumaları da milletimizin takdirine bırakmıştık. Ancak bugün görünen köy kılavuz istemiyor ve güneş de balçık ile sıvanmayacak durumdadır." dedi.

Bölüm başı 750 bin TL'nin TRT'den tahsil edildiğini iddia eden Kurt, şunları kaydetti: “Bir görüşün, projesi gerçekleşmeyince çekip gitmesi kadar doğal bir şey olamaz. Bugün öğreniyoruz ki Uşak’ı tanıtmak adına da tüm AKP teşkilatının arkasında durduğu Eyüp Bey’in dizisi yayından kaldırılmıştır. Partiler seçim dönemlerinde kendi imkanlarını ve devletten aldıkları siyasi faaliyet ile ilgili kaynaklarını kullanırlar. Peki bu başarısız ve sadece seçim yatırımı için yapılan ve hepimizin cebinden katkı payı altında alınan miktarlardaki tüyü bitmemiş yetim hakkını nasıl ödemeyi düşünüyorlar.”

AKP Uşak il teşkilatına “Popülist yaklaşımlar ile sadece seçim dönemi israf edilen bu kaynaklar Uşak’ın gelişmesi yada ülkemizin gelişmesi için kullanılamaz mıydı?" diye soran Kurt, "İşte sonuç ortada harç bitti yapı paydos. Aynı siyasi görüş bugün ülke hakkında yapılan değerlendirmelerde görüş bildirmekte ve bu tarz yanlışlıkları kolayca yapabilmektedir. Çok sıkışınca da biz de yanılmışız kusura bakmayın demeyi de maalesef alışkanlık haline getirmişlerdir. Biz milletimizin her dediğine kulak verir ancak asla kulağımızı kaptırmayız.” ifadelerini kullandı.

Kurt, açıklamasına şöyle devam etti: “Bizim hata yapacak ya da hatası sonucu terk edebileceğimiz bir vatanımız yoktur. Biz Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlı ve bu coğrafyaya gönülden bağlanmış ülkücüler olarak her daim Türk milletinin yılmaz bekçisi ve geleneklerinin savunucusu olmaya devam edeceğiz. Dolayısı ile hata yapma lüksümüz bulunmamaktadır. İlimizde yapılan siyasete baktığımızda sorun yok, biz iyiyiz, şunu yapacağız bunu yapacağı şeklinde açıklamalara sık sık rastlamaktayız. Yerel yönetimler seçildikten sonra partilerinin görüşlerinden ziyade iş yapmalı ama bu işi yapıyoruz diye de reklamlara boğulmamalıdır. Amaç Uşak halkına hizmet ise bu noktada herkes tüm vekiller görev almalı ve beraberce çalışmalıdır. Aksi taktirde bölünme ve ayrışma kaçınılmaz olacaktır.”

Çözüm sürecinin uydurma süreç olduğunu da savunan Kurt, “Milat dizisi gibi tutmayacak bir dayatma projeden başka bir şey değildir. Hatta proje bile değil, bölünme ayrışma ve çözülme sürecinden başka bir şey değildir. Bugün 'çözüm süreci devam etmeli' diyen herhangi bir parti yöneticisine halkımızın sadece nedir bu süreç diye sorması ve cevabını alamaması zaten böyle bir şey olmadığının en basit kanıtıdır.” dedi.