Adıyaman’da fakir çocukların eğitim gördüğü Sema Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne (Sema-Der) bağlı okuma salonlarının Adıyaman Belediyesi tarafından kapatılmasına MHP ve CHP Adıyaman il başkanları tepki gösterdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adıyaman İl Başkanı Hüseyin Özgün, “Adıyaman Belediyesi’nin daha doğru AK Parti'ye bağlı belediyenin Sema Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne hukuksuz ve bu haksızlığı Milliyetçi Hareket Partisi olarak, teşkilatım adına kınıyorum. Acaba AK Parti bu eylemi ile gençlerimizi milli değerlerinden uzaklaştırmak mı istiyor? Acaba gençlerimizi sokaklara mı göndermek istiyor? Acaba çözüm süreci ile ilgili barış süreciyle ilgili bir anlaşma gereği mi yapılıyor? Gençlerimizin dağa çıkmasına mı meydan veriliyor, bunları nefretle kınıyoruz.” dedi. Özgün, Sema Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin bu hukuksuzluk karşında yaptığı mücadelenin Milliyetçi Hareket Partisi olarak sonuna kadar yanlarında olacaklarını kaydetti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman İl Başkanı Abuzer Tanrıverdi de, "AK Partili Adıyaman Belediyesi tarafından yer tahsisi yapılan ve daha sonra Sema-Der tarafından SODES kapsamında yapımı tamamlanarak, okuma salonu olarak kullanılan binalar neden şimdi boşaltılıyor.” diye sorarak, "Eğer suç oluşturan bir unsur ise bunda AKP’li Adıyaman Belediyesi’nin de katkısı vardır. Son süreçte yaşanılan bu olay ve operasyonlar AKP iktidarının ne denli büyük bir çelişkinin içinde olduğunu göstermektedir. AKP iktidarı ve AKP’li belediyeler acaba bu denli daha kaç yasalara aykırı işlem ve karar aldığını itiraf edecektir. Dün olduğu gibi bugün de yarın da AKP nin yanlış yaptığı her uygulamaya dur demek için sesimizi gür bir şekilde yükselteceğiz.” açıklamasını yaptı.

Adıyaman Belediyesi'nin sadece yer tahsis ettiği, binası SODES desteği ile Sema-Der isimli bir dernek tarafından yapılan okuma salonu, belediye ve polis ekiplerinin baskınına uğradı. Belediyenin boşaltma tebligatı yaptığı ancak yürütmeyi durdurma davasına yapılan itirazın Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi'nde devam ettiği okuma salonu, yargı kararı beklenmeden belediye zabıtaları tarafından mühürlemişti.