MHP Uşak Merkez İlçe Başkanı Muhterem Kuruçay, Uşak Devlet Hastanesi ve AK Parti Uşak İl Teşkilatı hakkında, kamu hizmeti görülen yerlerde propaganda yasağı, iş ve çalışma hürriyetini ihlal iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Uşak Adliyesi önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Kuruçay, ”Uşak Devlet Hastanesi konferans salonunda, AK Parti Kadın Kolları'nın yapmış olduğu toplantı ve AKP adına oy isteme ile ilgili olarak Uşak Devlet Hastanesi Baştabipliği, Uşak İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği, AKP İl Başkanı ve Kadın Kolları başkanı hakkında suç duyurusunda bulunduk.” dedi. Uşak Devlet Hastanesi'nde çalışan taşeron işçilerin çalışma hürriyetine engel olunduğunu iddia eden MHP İlçe Başkanı Kuruçay, ”TCK 117. maddesine göre iş ve çalışma hürriyetini ihlal etme suçu işlenmiştir. Seçimler, tehdit ve müdahaleyle kazanılamaz. Devlet hastanesinde taşeron firmada çalışan özel güvenlik, bilgi işlem ve temizlik elemanlarıyla AKP teşkilatının, hastanedeki yetkililerin bilgisi olmadan toplantı yapılması söz konusu olamaz. Bu bir suçtur.” dedi. Devlete ait bir kurumu, bir siyasi partinin kendi malı gibi kullanmasının ve işçilere karşı yapılan baskının sona ermesini isteyen Kuruçay, “Özgürlüklere karşı yapılan, insanların ekmeklerine karşı yapılan bir pazarlık vardır. Baskı rejiminin artarak devam ettiğini görüyoruz.“ dedi. 28 Şubat döneminin ikna odalarının Uşak’ta hortladığını iddia eden Muhterem Kuruçay, “28 Şubat dönemindeki ikna odalarının Uşak’a taşındığına dair bilgiler gelmektedir. AKP'li belediye tarafından işletilen Kayaağıl Termal Tesisleri'nde, köy muhtarları çağrılarak tek tek görüşüp AKP adına oy kullanmaları ve çalışma yapmaları istenmektedir. Bu konuyu da yakından takip ediyoruz. Bu gösteriyor ki iş rayından çıkmış demektir. MHP olarak biz buna müsaade etmeyeceğiz.” dedi. Siyasi hayatlarında bir değişiklik olmadığını belirten Kuruçay, “AKP İl Başkanı, 'MHP’de bir değişiklik olmadı.' demiş, Burada il başkanına ilk defa katılıyorum, 46 yıldır siyasi hayatımızda hiç değişmedik. İlkeli, dürüst siyasete devam ediyoruz. AKP’de ise onlarda da bir değişiklik yok, 13 yıldır yolsuzluk, hırsızlık ve vatan hainliği dediğimizde kim, hangi parti akla geliyor, kamuoyunun takdirine bırakıyorum.” dedi.

MHP Merkez İlçe Başkanı Kuruçay, AK Parti Uşak il yöneticilerinin geçen günlerde Uşak Kapalı Spor Salonu'nda yaptığı aday tanıtım toplantılarının da kamuya ait alanda yapılarak suç işlendiği, kamuya ait yerlerde siyasi propoganda yapıldığı iddiasıyla Uşak Valiliği'ne suç duyurusunda bulunduğu, bir açıklama beklediklerini söyledi.