MHP Trabzon Milletvekili ve milletvekili adayı Koray Aydın, Trabzon için şehir hastanesi ve ikinci havalimanının öncelikli ihtiyaçlar olmadığını savundu. İktidar kanadının 'kuru vaatlerle halkı aldatarak' siyaset yapma döneminin kapandığını anlaması gerektiğini öne süren Aydın, yapılması gerekenin mevcut hastanelerin işlerlik kazanması, donanımlı hale getirilmesi, doktor kalitesinin yükseltilmesi ve eksik olanların tamamlanması olduğunu kaydetti. Aydın, mevcut havalimanına yapılacak ilavelerle de kapasitesinin artırılabileceğine değindi.

Trabzon Zorlu Grand Otel’de düzenlediği basın toplantısında, seçim öncesi Trabzon’a geldiğinde ve bir gazeteye verdiği ilk mülakatta; ile en büyük vaadinin 'Güney Çevre Yolu' olduğunu açıkladığını ifade eden Aydın, “İyi ki demişim. Çünkü kimsenin aklında da yoktu, hele iktidar partisinin hiç aklında yoktu. Onlar da şimdi Güney Çevre Yolu’nu yapacaklarını söylüyorlar. Bu dönemde, şehrin siyaseten bir kazanımdır. Yani onları sahaya çekmiş olduk. Güney Çevre Yolu, benim Trabzon’a yapmak istediğim en büyük hayallerimden birisidir. Nasıl Trabzon sahil yolunu projelendirip, ihalesini yapıp hayata geçirdiysem, önümüzdeki süreçte Cenab-ı Allah fırsat verirse bunun için de düğmeye basacağımız birinci öncelikli işimiz olacaktır.” dedi.

Güney Çevre Yolu ile ilgili proje ihalesini 2001 yılında yaptırdığını anlatan Koray Aydın, şunları kaydetti: "2002 yılında projesi bitti. Bir sonraki yıl bunu hayata geçirmeyi planlıyordum, olmadı. Seçim oldu, yeni bir iktidar geldi. Onun da gündeminde böyle bir şey yoktu. Bu proje Trabzon’da unutuldu gitti. Ama şunu bilelim. Şuanda Ordu ve Rize’de çevre yolları yapılıyor. Giresun’da da yapım aşamasında. Bunu Trabzon’un ne halde olduğunun anlaşılması açısından söylüyorum. Bu arkadaşlar laf salatası yapana kadar bu işi sıkı tutup gündeme alsalar da, nasıl Ordu ve Rize’de yapılıyor, Giresun’da da yapım aşamasındaysa Trabzon’da da bugün yapım aşamasında olan bir Güneye Çevre Yolumuz olurdu."

Önem verdikleri ikinci konunun Demir İpekyolu Projesi olduğuna dikkat çeken Aydın, “Samsun’dan başlayıp Trabzon-Hopa’dan Orta Asya, Kafkaslara kadar gidecek büyük bir projedir. Erzincan üzerinden Trabzon’a indirilecek demiryolu projesi için de herhangi bir olumsuzluğumuz yok. Bu da hayata geçirilebilir. Ama biz bu projeyi daha çok önemsiyoruz.” diye konuştu.

Milletvekili Aydın, Trabzon’a ikinci havaalanı ile ilgili de görüşlerini açıkladı: “İkinci havaalanı bizim bu dönem için düşündüğümüz bir proje değil. Gereksizdir, anlamsızdır, Trabzon’un önceliği değildir, böyle bir şeyi hayata geçirmek de israftır. Trabzon Havalimanı’nda uçaklar sanki havada boşa dönüyorlar. Trabzon’un şu an ki hava trafiğine yeterli bir havaalanımız var. Eğer ilave şeyler yapılacaksa bunlar yapılabilir. Ama ‘bir ikinci havaalanı yapacağız’ demek, ne yaptığını bilmemektir. Boş ve anlamsız sözlerdir.”

Koray Aydın, seçim dolayısıyla gündeme gelen şehir hastanesine de değinerek, şunları söyledi: “Belediye Başkanı'mız ‘Trabzon’da şehir hastanesine gerek yok’ dedikten sonra, üniversite rektörü ‘Trabzon’da şehir hastanesine gerek yoktur’ dedikten sonra şahsen biz de şehir hastanesini Trabzon’un çok acil bir meselesi olarak görmüyoruz. Trabzon’un şu anda sağlık alanında acil görünen en büyük sıkıntısı mevcut hastanelerimizin işlerlik kazanması, donanımlı hale getirilmesi, doktor kalitesinin yükseltilmesi, eksik olanların tamamlanmasıdır. Şehir hastanesi şimdi değil, daha sonra düşünülebilecek konudur. Türkiye’nin imkanları dikkate alındığında halkın kulağına hoş gelsin türünden bir söz olarak bunu görüyoruz. Bu arkadaşlar vadetme, algı yaratma, iş yapıyormuş gibi görünüp kuru vaatlerle halkı aldatarak siyaset yapma döneminin kapandığını anlasınlar. Ayaklara yere bassın diye bunları söylüyoruz. Biz daha realist davranıp, Trabzon’un geleceğini ilgilendiren daha reel projeleri hayata geçirmeye çalışıyoruz.”