Yozgat’ın Yerköy MHP İlçe Başkanı Arslan Bozkurt, son günlerde artan terör saldırıları nedeniyle ülke genelinde olduğu gibi Yozgat ve ilçelerinde de teröre tepki yürüyüşü yapıldığını belirterek, “İlçemizde de yapılan tepki yürüyüşleri sonrası bir takım olaylar çıkarmak için taşkınlık yapmaya çalışanların MHP ya da Ülkü Ocakları ile alakası yoktur.” dedi.

MHP Yerköy İlçe Başkanı Arslan Bozkurt, yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK’nın saldırılarına tepki gösterdi. Bozkurt, "7 Haziran seçimi sonrası başlayan ve son günlerde artan terör saldırılarında gencecik vatan evlatlarımızı toprağa verdik. Ateş düştüğü yeri yakıyor ve bizim de yüreğimiz yanıyor. Şehit olan asker ve polislerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine baş sağlığı diliyorum. Türkiye genelinde Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkü Ocakları olarak hain terör saldırılarına tepki göstermek amacıyla, halkımızın katılımı ile terörü lanetleyen yürüyüşler düzenledik. İnşallah terörün kökü kazınır ve bu acılar son bulur." dedi.

"HALKIMIZI SAĞ DUYULU OLMAYA DAVET EDİYORUM"

Teröre tepkilerini demokratik haklar çerçevesinde dile getiren vatandaşların provokatif eylemlere kesinlikle dikkat etmeleri gerektiğini vurgulayan Bozkurt, şöyle konuştu: “Vatandaşlarımız sağ duyulu olmalı ve taşkınlık yapmadan demokratik hakkını en iyi şekilde kullanmalıdır. Bu kapsamda biz de teröre tepki yürüyüşü gerçekleştirdik ve yürüyüşten sonra maalesef bazı çirkin olaylar yaşanmıştır. Üzerine basarak söylüyorum ki bu olaylar Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkü Ocakları’mızın bilgisi dışında gerçekleşmiştir. Bundan devletimizin güvenlik güçleri de haberdardır. MHP ve Ülkü Ocakları’na gönül vermiş herhangi bir ferdimiz devletin bütünlüğüne zarar vermez, masum insanlara asla saldırmaz. Doğu illerindeki otobüs firmalarına yapılan taşlı saldırılarda otobüsler ve yolculara zarar vermişler ve masum insanları tahrik etmişlerdir. Ülkü Ocakları başkanımızla birlikte yapılan çirkin saldırılara mani olmaya çalıştık. Maalesef kötü niyetli kişiler halkımızın birlik ve beraberlik içerisinde düzenlediği yürüyüşümüzü provoke ederek şehir merkezinde bulunan Kürt kökenli kardeşlerimizin iş yerlerine zarar vermişlerdir. Türkiye genelindeki bu tarz çirkin olaylardan oy avcılığı yapan AKP teşkilatları sorumludur. Sosyal medyadaki paylaşımlarından da anlaşılmaktadır.”

"AKP HÜKUMETİ 13 YILDA DOĞUDA BAŞKA, BATIDA BAŞKA KONUŞARAK FİTNE TOHUMLARI SAÇTI"

"Ben de bir Kürt kökenli Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı olarak Ülkücü Hareket’in fikir babası Başbuğ Alparslan Türkeş’in 'Kürt ne kadar Kürt ise ben de o kadar Kürdüm' sözlerini hatırlatmak isterim.” diyen Bozkurt, "Kürtlerin temsilcisi olduklarını iddia edenlerin, damarlarındaki kanın Kürt kanı olmadığını çok iyi biliyoruz. Bunlar Kürtleri asla temsil etmediler, edemezler. Çözüm süreci adı altında PKK’nın güçlenmesine göz yuman 13 yıllık AKP iktidarı doğuda başka batıda başka şekilde konuşarak toplumumuza fitne tohumları saçmıştır. Toplumdaki gerilimi arttırarak bin yıllık kardeşliğimizi bozmaya çalışanlar hedeflerine ulaşamayacaklardır. Çünkü bu aziz millet Çanakkale’de Kürt, Türk, Çerkez, Laz, Alevi ve Sünni’siyle hep birlikte ülkemizi nasıl savunduysa bugün de bu sorunların üstesinden gelecektir." ifadelerini kullandı.