Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ‘ak ahlaksızlar’ diye tabir ettiği kişilerin sürekli kendisine iftira attığını belirterek, “17-25 Aralık’ta çocuklarınızla telefonda yakalandınız. Dediniz ki; bu kumpastı, montajdı. Aynı montajı, yani ona montaj diyen mühendisleriniz yarı kalitesinde yapsın yarın istifa etmezsem namerdim.” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin bir projesinin açılışında konuşan Başkan Sözlü, Cumhuriyeti korumayı, yaşatmayı ve ona destek vermeyi namus ve şeref borcu olarak bildiklerini söyledi. 1 Kasım seçimlerinin sözde Müslüman geçinen siyasi İslamcılar ve Cumhuriyet düşmanlarının tabirleri ile Cumhuriyetçilerin cihadı olması gerektiğini aktaran Sözlü, “Buna göre doğru düşünüp, doğru karar vermeliyiz.” şeklinde konuştu.

Gayriahlaki taleplerin olmadığı Milliyetçi Hareket Partisi’nde belediye başkanlığı yaptığını kaydeden Belediye Başkanı Sözlü “Halkın öncelikleri önemli, kamu kaynaklarını koruma noktasında hassas ve milliyetçi bir belediyecilikte model olabilme konusunda bize hep fırsat tanımışlar destek vermişlerdir. Toplumun tüm kesimleri ahlaklı olmalı. İnsan dediğiniz ahlaklı olmalı, Müslüman dediğiniz ahlaklı olmalıdır. Milletimizin her sosyal katmanı ahlaklı olmalıdır, hakka hukuka riayet etmelidir. Kendinden olmayanların dükkanını, iş yerini, gazetesini, televizyonunu ansızın kapatmamalıdır. Halkına zulüm etmemelidir.” diye konuştu.

"MONTAJ DENİLEN TAPELERİN YARISINI YAPIN İSTİFA ETMEZSEM NAMERDİM"

17 yıldır belediye başkanlığı yaptığını ifade eden Hüseyin Sözlü, şunları kaydetti: “Ceyhan Belediye Başkanlığım ve adaylığım sürecinde bu ‘ak ahlaksızlar’ her gün hakkımızda dedikodu yapıyorlar. Yolsuzlukta, arsızlıkta, hırsızlıkta… Genelkurmay Başkanını terörist muamelesi ile içeriye tıkan, Türk ordusunun son dönemde yetiştirdiği bütün generallerini tasfiye eden, Allah’tan sonra Türkiye’nin yegane hakimi kendini gören zihniyet. Hep muhalefette oldum, hiçbir şeyden çekinmedim, iddialarınızı şerefiniz varsa ispatlayın. Demirden korkan trene binmez. 17-25 Aralıkta çocuklarınızla telefonda yakalandınız. Dediniz ki; bu kumpastı, montajdı. Madem montaj, ona montaj diyen mühendisleriniz yarı kalitesinde yapsın yarın istifa etmezsem namerdim. Siyasetteki tek sermayemiz inandığımız heyecanımız ve itibarımızdır. Sizin gibi itibarımız ayaklar altına alındığı gün kenara çekilmezsek de namerdiz.”

TÜRKİYE’NİN DOĞUSU KÜRDİSTAN MUAMELESİ YAPIYOR

Türkiye’nin güneydoğusunun Kürdistan muamelesi gördüğünü kaydeden Hüseyin Sözlü, sözlerini şöyle tamamladı: “Suriye sınırının 800 kilometresi PKK tarafından kontrol ediliyor. 13 yılda bunların bize armağanıdır. Ama şimdi çıkmışlar televizyonda PKK düşmanlığı yapıyor. PKK düşmanı olmak için, terör düşmanı olmak için dünyanın neresinde terör varsa onun düşmanı olmak için insan olmak yeter. Ama milletyetçilik taslamak kurtarmaz sizi. Niye? Çünkü siz milliyetçiliği ayaklar altına aldınız. Türk’ün ismini her yerden sildiniz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurusu olan Türk Ordusu’nun şerefli mensuplarına teröristten daha aşağı muamele yapıp, onlara terörist deyip Abdullah Öcalan’ı dinlediniz. Ne utanmaz adamsınız bugün gidip PKK düşmanlığı ile milliyetçilik taslıyorsunuz. Ama bu millette bunu yutarsa hala bu düzenin arkasında olursa bilin ki bu kir, bu pas, bu kan onlarında eline bulaşacak. Cumhuriyetçiyim diyenin, memleket evladıyım diyenin, Müslümanım diyenin, bu memleketin üzerimizde hakkı var diyenin cihadı olmalıdır. Ahlaken cihadı olmalıdır, inancı gereği cihadı olmalıdır.”