MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan, Türkiye’yi sarsan 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının ardından, hükümetin sanık sandalyesine oturmamak için yargıyı dizayn ettiğini söyledi.

Zeytinburnu MHP ilçe teşkilatı, geçtiğimiz günlerde ilçe binasının bulunduğu sokağa asgari ücretle ilgili hükümet politikalarını eleştiren bir pankart astı. Pankart bir süre sonra polis ekipleri tarafından bulunduğu yerden indirildi.

Olayı duyarak ilçe teşkilatına gelen MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan, yaşananlara tepki gösterdi. Hükümetin eleştirilere tahammül edemediğini belirten Celal Adan, “Milliyetçi Hareket Partimizin değerli ilçe başkanı ve yönetimi asgari ücretlinin içinde bulunduğu problemleri dile getirmek adına Adalet ve Kalkınma Partisi’nin uyguladığı politikaların yanlışlıklarını ifade eden bir pankart astılar. Bu pankartta Recep Tayyip Erdoğan’ın geçmişte yaptığı konuşmalarla bugünün şartlarını eleştiren bir ifade ortaya koydular. Türkiye’de Recep Tayyip Erdoğan’a göre ayarlanan adalet mekanizması devreye girmiş ve bu pankartı mahkeme kararıyla kaldırmıştır.” dedi.

Yolsuzluk operasyonlarına değinen Adan, “Türkiye’de 17-25 Aralık’tan bugüne Türkiye’deki yargı, polis her türlü devlet kadrolaşması cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluklarının ortaya çıktığı 17-25 Aralık tarihinde bu yolsuzlukları gidermek sanık sandalyesine oturmamak için adaleti dizayn ettiler, devletin bütün kadrolarını tarumar ettiler. Zeytinburnu daha adaletli bir iktidarda 7 Haziran’da karar kılacak, 8 Haziran’da çalanlar, çırpanlar, devleti tahrip edenler PKK’yla aynı masaya oturup yalan söyleyenler, hırsızlıkları ortaya çıktığında bu olayı ortaya çıkaranları darbeci, milli iradeye gasp diye tarif edenler, oysa biliyoruz ki biraz evvel Zeytinburnu’nda bir esnaf dedi ki; ‘Başbakanın, cumhurbaşkanının, bakanların hırsızlıklarını ortaya çıkarmak milli iradedir.’ Doğru söylüyor. Dolayısıyla milli irade 7 Haziranda yolsuzluk, arsızlık, bölücülerle iş tutanların hesap günü olacaktır.” ifadelerini kullandı.