Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, "7 Haziran seçimleri öncesine kadar çözüm sürecinden asla taviz vermeyeceğiz diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP yöneticileri, 7 Haziran seçimlerinden sonra sandıktan tek başlarına çıkamayınca çözülme sürecine girdiler." diye konuştu.

MHP’li Sadir Durmaz, MHP Yozgat İl Başkanı Ethem Sedef ve partili üyelerle birlikte seçim çalışmaları kapsamında Sarıkaya ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu. Vatandaşlarla sohbet eden Durmaz, burada yaptığı açıklamada, AK Parti hükumetlerini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sert sözlerle eleştirdi. AK Parti'nin 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi bu seçimde de devletin bütün kurumları ve imkanlarını kullanarak seçim çalışması yaptığını söyleyen Durmaz, “AKP, 7 Haziran seçimlerinde devletin bütün imkanlarını kullanarak seçimlerde kendi propagandalarını yaptı. 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk dosyalarını kapatabilmeleri için tek başına iktidar olma sevdalarına halkımız 7 Haziran seçimlerinde dur diyerek sandıkta tokadı yapıştırdı. Bu yetmedi, yine bir erken seçim senaryoları hazırlayan saraydaki sultanın emir ve talimatlarını yerine getiren emanetçi başbakan da hükumetin kurulmaması için elinden geleni yaparak ülkemizi 1 Kasım’da erken seçimine götürme kararını uygulamak zorunda kaldı. Burada amaç tek başlarına iktidara gelebilmek ve hırsızlıklarını tamamen üzerini kapatabilme gayretlerinden bir şey değildir. Şu anda onlar bunun telaşı içerisindeler.” dedi.

ÜLKEDE AKP VE ÇEVRESİ HARİÇ TOPLUM BÜYÜK SIKINTI ÇEKİYOR

AKP’nin ülkeyi karanlığa ve çıkmaza doğru sürüklediğini AKP ve çevresi hariç toplumun her kesiminin büyük sıkıntı içerisinde olduğunu vurgulayan Durmaz, “Ülkemizde yaşayan toplumun her kesimi şu an büyük bir sıkıntı içinde yarının ne getireceğini bilmeden endişeli bir şekilde yaşam mücadelesi veriyor. Çiftçi, esnaf, işçi, memur, emekli ve asgari ücretle geçinen vatandaşlarımız aybaşını getiremez halde dişinden tırnağından artırarak kendilerini değil işsiz çocuğunu düşünüyor. Öbür taraftan baktığınızda sadece AKP ve yakın çevreleri servetlerine servet kadar ülke batmış, yanmış umurlarında olmadan saltanatlarını sürdürme gayreti içinde günlerini gün ediyor. Toplum her geçen gün daha da fakirleşiyor."diye konuştu.

"ÇÖZÜM SÜRECİNDE ISRAR EDEN AKP 7 HAZİRAN SEÇİMLERİNDEN SONRA ÇÖZÜLDÜ"

"7 Haziran seçimleri öncesine kadar çözüm sürecinden asla taviz vermeyeceğiz diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP yöneticileri 7 Haziran seçimlerinden sonra sandıktan tek başlarına çıkamayınca çözülme sürecine girdiler." diyen Durmaz, şöyle devam etti: "Kimse halkımızı kandırmaya çalışmasın. Ne dümenler çevirirseniz çevirin milletimizin aklıyla asla alay etmeyin. Milletimiz her şeyi görüyor. Sizlerin ülkemizi bölünmenin eşiğine getirdiğinizi yanlış politikalarınızı artık 7’den 70’e toplumun her kesimi sorguluyor. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli sizleri defalarca uyardı; ‘terörle müzakere olmaz mücadele olur.’ Siz ne dediniz bunlar kandan besleniyor biz çözüm sürecinden asla geri adım atmayız diyerek ülkemize en büyük zararı verdiniz. 7 Haziran seçimlerine kadar çözümde çözüm demiyor muydunuz. Habur’da davul zurna ile bölücüleri karşılayan hakim ve savcıları ayaklarına gönderen sizler değil miydiniz? Daha düne kadar Dolmabahçe Sarayı'nda terör örgütü PKK’nın siyasi uzantıları ile televizyonlarda gülerek poz veren AKP’nin üst kademesindeki yöneticiler, bugün o yaptıklarını kendileri eleştirir hale geldi. Ama ne yaparsanız yapın halkımızı artık kandıramayacaksınız.mağdur edebiyatı yapamayacaksınız."