Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat milletvekili Sadir Durmaz, 7 Haziran seçimlerinin ardından koalisyon hükümetinin kurulması yönünde MHP’nin üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirdiğini belirterek, “Bugün koalisyon hükümetinin kurulmamasının önündeki en önemli engel hırsızlık ve yolsuzluk dosyalarının kapağının aralanacak olmasından başka hiçbir şey değildir.” değildir.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Başbakan Davutoğlu’nu ve AK Parti yöneticilerini sert sözlerle eleştirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in daha önce yaptığı 'Eğer sandıktan 7 Haziran sonuçlarına benzer bir sonuç çıkarsa korkarım yeniden seçim konuşulmaya başlanacak' ifadelerinin başından beri kendilerinin söylediği sözleri teyit ettiğini vurgulayan Durmaz, şunları kaydetti: “Yani AKP tek başına iktidarı kuruluncaya kadar seçime devam demek istemektedir. Esasen ilk günden beri 7 Haziran gecesinden itibaren AKP’nin niyeti buydu. Bu olmadığı için iktidarı kimseyle paylaşmak istemediği için Türkiye’yi bir seçime zorlamışlardı, fakat bunun faturasını başka partilere, muhalefete ve özellikle de Milliyetçi Hareket Partisi'ne kesmeye çalıştılar. Ancak son günlerde Mehmet Ali Şahin ve ona benzer söylemler AKP’nin bu seçime Türkiye’yi zorladığını açık bir şekilde deklare etmiştir. AKP iktidarını şu sebeple paylaşmak istememektedir. İktidarı paylaştıkları gün hırsızlıkların ve yolsuzlukların üzerine gidilmesi için bir zemin teşkil etmiş olacaktır. O nedenle paylaşmak istememektedir. O nedenle ucunun saraydaki sultana dokunma ihtimali sebebiyle AKP bir koalisyona yanaşmamıştır. Bugün koalisyonun kurulmamasının önündeki en önemli engel hırsızlık ve yolsuzluk dosyalarının kapağının aralanması başka hiçbir şey değildir.”

ANKETLERDE İSTENİLEN OY ORANI ÇIKMAMASI DAVUTOĞLU'NUN KİMYASINI BOZDU

Anketlerden çıkan sonucun Başbakan Davutoğlu’nun kimyasını bozduğunu ifade eden Durmaz, “Bugün AKP’nin oy kaybetmesi, AKP’nin istediği oyu bir türlü anketlere yansımaması Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da kimyasını bozmuştur. Artık ülkeyi yönetemeyen bir Başbakan vardır. Başbakanın son günlerdeki bir biri ardına skandal sayılabilecek gafları Türkiye’nin nasıl bir yönetim anlayışı ile yönetildiğini ortaya koymaktadır. Bir Başbakan çıkıp kendi vatandaşını tehdit edebilir mi? Bir Başbakan çıkıp canlı bomba kendini patlatmadan biz yakalayamıyoruz diyebilir mi? Bunun gerekçesini de biz hukuk devletiyiz diye açıklıyor. Hukuk devleti suçu, suçluyu önceden öngörerek ve tedbirini alarak engelleyen devlettir. Canlı bomba kendisini patlatsın yüzlerce insanımız hayatını kaybetsin ondan sonra yakalarız. Yakalamana gerek yok zaten kendisini patlatmış.” diye konuştu.

"BAŞBAKAN TOROSLARLA KENDİ VATANDAŞINI TEHDİT EDİYOR"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'Beyaz Toroslar gelecek' sözleriyle vatandaşları tehdit ettiğini kaydeden MHP Genel Başkan Yardımcısı, sözlerini şöyle tamamladı: "Vatandaşları 'Beyaz Toros'larla tehdit ediyorlar. Bir Başbakan kendi vatandaşına bunu yapar mı? Bir Başbakan, patlamalardan sonra oylarımız arttı diyecek kadar da akılla izanla bağdaşmayacak açıklamalar yapar mı ? Çocuklarınız evlenemiyorsa bize getirin diyen bir Başbakan var. Yani AKP oy kaybettikçe Başbakan Davutoğlu'nun da AKP’li yetkililerinde kimyası bozuluyor ne söylediklerini bilmiyorlar. Mehmet Ali Şahin bir gerçeği ifade ediyor oda şudur; AKP başından beri kimseyle iktidarı paylaşmak istemiyordu, o neden tek başına AKP iktidarı çıkıncaya kadar seçime devam etmek istemiştir. Milleti tehdit etmek anlamındadır. Milli iradeye baskı anlamındadır. Onun için ben milletimizin buna gereken cevabı 1 Kasım'da sandıkta vereceğine inanıyorum.”