Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, Koza İpek Holding'e ve bünyesindeki medya kuruluşlarına hukuksuzca el konulması ve kayyum atanmasına sert tepki gösterdi. Durmaz, "Son derece üzüntü verici hukuk devleti ilkesi ile bağdaşmayan siyasal bir gasp olayıyla karşı karşıyayız. Hükumetin kural tanımayan sınır tanımayan uygulamalarına en son örnek teşkil etmiştir.” dedi.

AK Parti'nin kendisine muhalif olarak gördüğü İpek Grubu'na yönelik daha önceden beri sistematik bir kampanya yürüttüğünü vurgulayan Durmaz, “Daha önceden de Twitter fenomeni Fuat Avni’nin paylaşımları ile bu konu zaten gündeme gelmişti. İşin doğrusu hükumetin bu konuda kapsamlı bir çalışma yürüttüğü ve bu çalışmanın sonucunda da seçimlere 5 gün kala muhalif medyayı susturmak ve seçimlerin manipülasyonunda başkalarının etkili olmasına engel olmak ve engel olabilecek medya guruplarını etkisiz hale getirmek maksadıyla yapılmış bir uygulamadır. Son derece hukuksuzdur. Esasen bunun temelleri yeni değildir. Bunun temelleri çok önceden atılmıştır. Hukukun siyasallaştırıldığı, hukukun ayaklar altına alındığı, hukuka olan güvenin yerle bir edildiği bir ülkede bu ve buna benzer uygulamaların çokta yadırganması sanırım söz konusu olmayacaktır. Yani bu düzeyde ilk yapılan uygulama olmakla birlikte, bugüne kadar hukukun katledildiği pek çok örneği bir çırpıda saymak mümkündür.” diye konuştu.

"TÜRKİYE’NİN ESAS PROBLEMİ HUKUK TANIMAYAN BİR İKTİDAR VE CUMHURBAŞKANIYLA YÜRÜMEK ZORUNDA KALMASIDIR"

“Türkiye’nin esas problemi hukuk tanımayan bir iktidar ve hukuk tanımayan bir cumhurbaşkanıyla yol yürümek zorunda kalmasıdır.” diyen MHP Milletvekili, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye bugün yönetemeyen bir Türkiye haline gelmiştir. Türkiye’nin en büyük sorunlarından birisi hukuksuzluktur. İşte bu en son uygulamada buna örnek teşkil etmektedir. Hiçbir hukuku yoktur. Dünden beri izlediğimiz dinlediğimiz okuduğumuz konusunun uzmanı hukukçular buna hukuki bir dayanak bulmakta zorluk çekmektedirler. Bu şunu göstermektedir; muhalifseniz size hayat hakkı yoktur. Muhalifseniz yaşamanız bile doğru değildir anlayışının bir tezahürüdür bu. O nedenle tasvip edilecek bir tarafı yoktur, hukuk içerisinde kalınmalıdır.”

Yapılan hukuksuzlukların, yanlışların hesabının mutlaka sorulacağını ifade eden MHP Genel Başkan Yardımcısı, şunları kaydetti: “Hukuk içerisinde günü geldiğinde bunların hepsinin hesabının sorulacağını da herkes bilmelidir. Mahkeme kararı bir şey bugün için güvenilirliğini yitirmiş bir kavramdır, bir olgudur. Yani mahkeme kararı dediğiniz şey yukarıdan talimat verilir, aşağıdan karar çıkartılır. Eskiden tek parti döneminde insanlarımız hukuka olan güvenin zedelendiği bir ortamda 'avukat tutma hakim tut' demişlerdir. Şimdi ise tek parti döneminin çok ötesine geçmiş durumda. 'Hakim de tutma AKP’li tut' AKP’li iseniz başka bir hukuk işliyor, PKK’lı iseniz başka bir hukuku işliyor, AKP ve PKK’lıların dışındakiler içinde başka bir hukuk işliyor. O nedenle yani mahkeme kararı artık maalesef önemini kaybetmiş bir kavram. Yukarıdan talimatla her türlü mahkeme kararı çıkartılabilir, Türkiye böyle hale geldi. Yapılan tüm araştırmalar, tüm istatistiki veriler hukuka olan güvenin Cumhuriyet tarihinin en düşük seviyelerinde olduğunu gösteriyor. Hukuka olan güven yüzde 20’lere gerilemiş durumda. Eskiden tüm kurumlar içinde sürekli ilk 3’ün içerisinde yer alırdı. Ama bugün kimse hukuka adalete güvenmiyor. Çünkü AKP’nin hukuku var. Başka kimsenin hukuku yok.”

"1 KASIMDA YOLSUZLUKLARA HIRSIZLIKLARA CEVAP TEŞKİL EDECEK SONUÇ ORTAYA ÇIKACAKTIR"

Seçime 5 gün kala milli iradenin sandıkta vereceği kararla tüm hukuksuzluklara cevap niteliğinde bir sonucun ortaya çıkacağına inandığını vurgulayan Durmaz, “Kasımda Cenab-ı Allah’ın izni ve inayetiyle tüm bu hukuksuzluklara, yolsuzluklara, hırsızlıklara cevap teşkil edecek bir sonuç milletimiz tarafından ortaya konulacaktır. Milletimizin iradesiyle demokratik meşru zeminde bunların hesabının sorulacağı yeni bir Türkiye’ye uyanacağız. Bütün ümidimiz, çabamız gayretimiz bu yöndedir. İnşallah bunu da temin edeceğiz.” diyerek sözlerini tamamladı.