Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Amasya İl Başkanlığı, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili Yusuf Halaçoğlu hakkında Amasya Adliye Sarayı’nda suç duyurusunda bulunup bir liralık da tazminat davası açtı.

Suç duyurusu sonrasında açıklama yapan CHP Amasya İl Başkanı Hüseyin Duran, Halaçoğlu’nun "Biz eğer Sayın Baykal’ı desteklemiş olsaydık, kamuoyunda şunlar yansıtılacaktı: 'Siz Baykal’ı seçtiniz, bir muhalif adı altında' AKP’nin tabiriyle 'dinsiz bir partinin inançsız bir partinin adamını seçtiniz' diye bize yükleneceklerdi" ifadelerine tepki gösterdi.

MHP Grup Başkan Vekili Yusuf Halaçoğlu'nun 6 Temmuz 2015 günü yaptığı açıklamanın talihsiz ve haddini aşan ifadeler olduğunu belirten Duran, “Söz konusu beyanatta, halkların birlikte birbirine karşı hoşgörülü olması düsturuna ters düşen ve kesinlikle onaylamadığımız ifadeler vardır. Hiç kimse ne bir şahsın, ne de bir Cumhuriyet Halk Partisi’nin bütün üyelerini kapsayan böyle bir itam ve ötekileştirme hakkına sahip değildir. Ne acıdır ki, bu ifadeyi kullanan şahıs hem bu ülkede bir siyasi partiyi temsil ediyor, hem de bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türk Dil Kurumu’nun başkanlığını yapmıştır ve aynı zamanda profesör unvanına sahiptir.” dedi.

7 Haziran Genel Seçimler sonrasında halkın mesajını verdiğini kaydeden Duran, “Halkımız tek başına iktidar değil, uzlaşı ile halkın hiçbir bölümünün ötekileştirmediği bir iktidar istemiştir. İlk günden itibaren kendi tabanının da bu mesajını alamayan Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Başkanlığı seçiminde de yanlış tutum içerisinde olmuştur. Suçluluk psikolojisiyle bu çeşit çirkin ifadelerle hatasını kapatmaya çalışanlar halkın önünde de sandıkta hesap verecektir. Dini siyasete alet etmek ve din üzerinden ayrıştırma kabul edilemez. Bu şahıs ne pozisyon da olursa olsun kimsenin dinini ölçecek yerde değildir. Bu sebeple CHP Amasya İl Başkanı olarak bütün Cumhuriyet Halk Partililer adına yasal hakkımızı kullanarak Yusuf Halaçoğlu' hakkında suç duyurusunda bulunmuş olup, bir liralık tazminat davası da açacağız. Siyasette bir daha karşılaşmak istemediğimiz bu tavır ve tutum olmamasını temenni ediyoruz. Niye bir lira diye soracak olursanız bir lira bu mantalitenin ederidir.” şeklinde konuştu.