MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, bu dönemde Doğu illerinden de çok sayıda milletvekili çıkartacaklarını söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ‘Sivas'ın ötesine geçemiyorlar’ sözlerine; “Böyle bir anlayış olmaz. Zihninde Sivas'tan öteyi bölmüş sanki adam. Sivas'tan ötesi de benim memleketim. Göreceksiniz bu dönem Doğudan çok sayıda milletvekili çıkartacağız” dedi.

Bursa'da seçim çalışmaları kapsamında Gürsu Yusufelililer Derneği'nde vatandaşlarla bir araya gelen İsmet Büyükataman, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Meydanlara çıkma hakkımızı kimse elimizden alamaz” sözlerini şu cümlelerle eleştirdi; “Dönüyor bize bu meydanlara çıkma hakkımızı kimse elimizden alamaz’ diyor. Eyvallah sana çıkma diyen yok. Cumhura baş olan insan olarak vatandaşınla yan yana ol, bir arada ol, hayırlı hizmetlerin açılışında tabii ki sen de bulun. Ama bırak parti genel başkanlığını artık başkaları yapsın. Bırak muhalefetle didişmeyi dalaşmayı. Hala daha dönüp bana Sivas'ın ötesine geçemiyor diyor. Böyle bir anlayış olmaz. Zihninde Sivas'tan öteyi bölmüş sanki adam. Sivas'tan ötesi de benim memleketim.”

DOĞUDAN ÇOK SAYIDA MİLLETVEKİLİ ÇIKARTACAĞIZ

Sözde çözüm sürecini de değerlendiren Büyükataman, şunları kaydetti: “Bedelini milletçe çok ağır ödediğimiz, bu mücadele uğruna binlerce şehit verdiğimiz, başımıza musallat edilmiş bir bela var. Bu problem birilerinin söylediği gibi Kürt problemi falan değil. Bu problemin adını doğru koymak lazım. Hastalığa teşhisi doğru koyabilmek lazım ki tedaviyi doğru yapabilesiniz. Bu problemin adı bölücü terör problemidir. Türkiye'nin başına musallat edilen bu belanın adı budur. Ben bunu kabul etmiyorum diye sağduyulu, samimi bir şekilde o bölge insanı isyan ediyor. Gidiyoruz görüşüyoruz ve göreceksiniz Allah nasip ederse oradan bu seçimlerde çok sayıda milletvekili çıkartacağız. Size müjde veriyorum. Bu dönem Artvin'den de MHP milletvekili çıkartacak.”

GÜNEYDOĞUDA DEVLET YOK

'Çözüm süreci' adı altında doğuda devletin kalmadığını belirten Büyükataman sözlerini şöyle noktaladı: “Adına barış, çözüm gibi bir takım uydurma laflarla yıkım projesini hayata geçirmeye başladılar. Bunda da endişelenmemizi gerektiren ölçüde mesafe aldılar. Bugün Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da devlet yok. Askeri, kışlaya hapsettiler, güvenlik güçlerimizi, karakollara hapsettiler. O irade yok, bu bir tercih meselesi. Yapılacak şey gayet kolay ve basit. Hizaya geç diyeceğiz. Siyasi iradenin tercihi ile alakalı ve çözümü mümkün bir tavır eksikliği vardır bölgede. Biz MHP olarak o bölge insanını kucaklayacağız. Bölge insanı ile birlikte ülkemize musallat edilmiş olan bu bölücü terör belasını o iradeyle birlikte def edip bitireceğiz.”