MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Başbakan Davutoğlu'nun ‘MHP ile HDP paslaşıyor’ sözlerine tepki gösterdi. Büyükataman, “Sanki kapılar ardında PKK ile yürütülen pazarlıkları biz yapmışçasına Sayın Başbakan meydanlarda çıkıp ‘Milliyetçi Hareket Partisi PKK temsilcisi HDP ile paslaşıyor’ diyebilecek kadar yalan söylüyor. Allah kuru iftiradan saklasın." dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Orhaneli'de seçmenle buluştu. Önce Gümüşpınar Köyü'ne giden Büyükataman, burada Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yüklendi.

Başbakan Davutoğlu'nun Çanakkale mitinginde ‘MHP ile HDP paslaşıyor’ sözlerine tepki gösteren MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, şu ifadeleri kullandı: “Sanki kapılar ardında PKK ile yürütülen pazarlıkları biz yapmışçasına Sayın Başbakan meydanlarda çıkıp ‘Milliyetçi Hareket Partisi PKK temsilcisi HDP ile paslaşıyor’ diyebilecek kadar yalan söylüyor. Allah kuru iftiradan saklasın. Böyle bir şey olur mu? Bir tarafta diyor 'HDP, CHP, MHP bize karşı tuzaklar kuruyorlar, bunların yanında gizliden gizliye DHKP-C terör örgütü, PKK ve paralel yapı var, altısıyla birden mücadele ediyoruz’ diyorlar. Allah'tan korkar insan. Yıllardır bu pazarlıkları sen yapıyorsun, İmralı’yı muhatap alan sensin, Kandil ile oturup pazarlıkları yapan sensin, Oslo'da 3'üncü ülkeler nezaretinde Türkiye'nin yarınlarını pazarlayan sensin. Bugün utanmadan kalkıp ‘HDP ile MHP gizli ittifak içerisindeler, arkamızdan oyun çevirip paslaşıyorlar’ diyebiliyorsun. Pes doğrusu. Kimse milletin aklıyla alay etmemeli.”

İsmet Büyükataman, konuşma öncesinde ise köy kahvesinde vatandaşlarla birlikte Akhisar-Bursaspor maçını da izledi.