Bursa’nın Mudanya ilçesinde MHP İlçe Kadın Kolları, balyoz davasından 45 aydır tutuklu bulunduktan sonra tahliye edilen Jandarma Kurmay Albay Hanifi Yıldırım’ın eşi Jale Yıldırım’ı ‘yılın annesi’ seçti.

MHP Mudanya İlçe Başkanlığı’nın Kadın Kolları ile birlikte organize ettiği Anneler Günü etkinliği, Montania Hotel’de gerçekleştirildi. MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy ile milletvekili adayları Hasan Toktaş, Selçuk Türkoğlu ve Ali Hayri Ozan’ın hazır bulunduğu etkinliğe, İl Kadın Kolları Başkanı Semra Doğan ile MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’ın eşi Leyla Büyükataman, ülkücü gençler ve partili kadınlar katıldı. Annelerin değerinin kelimelerle anlatılamayacağını ifade eden MHP Mudanya İlçe Başkanı Yüksel Kesen, varlıklarıyla canlara can katan annelerin hakkının asla ödenemeyeceğini belirterek, tüm annelerin gününü kutladı. MHP iktidarında sıkıntıların son bulacağını ifade eden MHP Mudanya İlçe Kadın Kolları Başkanı Halime Mutlu ise, “Analar vardır it doğurur ovayı talan eder, analar vardır kurt doğurur ovayı devlet eder” dedi.

EŞİ VE ÇOCUKLARI DA KATILDI

Daha sonra Balyoz davasında 45 ay tutukluluktan sonra tahliye edilen Kurmay Albay Hanifi Yıldırım’ın eşi Jale Yıldırım’a plaket verildi. Eşinin tutukluluk döneminde gerek iş hayatı, gerek çocuklarının eğitimi ve eşine verdiği destekten ötürü gösterdiği mücadeleci tavrından dolayı yılın annesi seçilen Jale Yıldırım, plaketini MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’ın eşi Leyla Büyükataman’ın elinden aldı. Plaket törenine, eşi ve ikiz çocukları Mehmet ve Metin Yıldırım da hazır bulundu.

MHP’li kadınların etkinliği Mudanya Ülkü Ocakları üyesi Ozan Çağlar’ın türküleri ardından sahne alan uluslararası Eriç Aras’ın seslendirdiği şarkılarla sona erdi.