Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Hasan Ali Kilci, Avrupa Birliği kırsal kalkınma fonlarının hangi kriterler doğrultusunda dağıtıldığına ilişkin olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Kilci, fonlardan Kayseri’nin de yararlanması gerektiğini söyledi.

MHP Kayseri Milletvekili Hasan Ali Kilci, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu’nun yazılı olarak cevaplandırması istemiyle verdiği önergede, Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma fonları çerçevesinde son 4 yılda 3,7 milyar liralık yatırım yapıldığını belirtti.

Kilci, TBMM’ye sunduğu soru önergesinde şu ifadelere yer verdi: "2011 yılından itibaren Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma fonları ile 2,1 milyar lirası hibe olarak ödenecek olan toplam 3,7 milyar liralık yatırım yapıldığı belirtilmektedir. 42 ilde yaklaşık 8 bin yatırımcıya 1,5 milyar lira hibe desteği sağlanmıştır. Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma fonları verilen 42 ilin tespiti hangi kriterlere göre yapılmıştır? Yatırımcılara Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma fonları için Eylül ayında açılacak destek programında 42 il dışında yeni yerler belirlenecek mi? Seçim bölgemiz olması itibari ile Kayseri, Kırşehir ve Niğde illerinin Eylül ayında başlayacak programa dâhil edilmesini istiyoruz. Ayrıca Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma dışında Bakanlığınız bütçesinde Kayseri, Kırşehir ve Niğde illerine verilen destek oranı ne kadardır? Bakanlığınız bütçesinde yukarıda belirtilen 42 ile verilen destek oranı ne kadardır?"