MHP Kayseri Milletvekili Hasan Ali Kilci, Bugün TV ile Kanaltürk kelevizyonları ve gazetelerin başına kayyum atamasına sert tepki göstererek, bunun tarihe kara bir leke olarak geçeceğini söyledi. Milletvekili Kilci, “Yapılanlar utanç verici ve tamamen siyasi bir linçtir. Adalet ve Kalkınma Partisinin çıraklık, kalfalık ve ustalık safsatasına kayyumculuk ve karartmacılık sıfatlarını eklemiş olması çok düşündürücüdür.” dedi.

MHP’li Hasan Ali Kilci, Türkiye’de son zamanlarda yaşananların diktatörlerin neler yapabileceğinin göstergesi olarak ortada olduğunu ifade ederek, basın kuruluşlarının karartılması, kayyum atanmasını halkında artık görmesi ve haykırması gerektiğini ifade etti. 1 Kasım seçimlerinde de MHP’den yine aday olan Kilci, şu ifadelere yer verdi: “Bugün Türkiye’de siyasi olarak bir olay yaşanmakta. Bu konuda ben milletvekili olarak bunu söylemem gerekiyor. Bugün TV ve Kanaltürk’ün yayınlarının karartılması tarihe kara leke olarak geçecektir. Cumhuriyet tarihinde, darbe dönemlerinde bile yapılmamış bu utanç verici uygulama tamamen siyasi bir lincin sonucudur. Anayasanın 30’uncu maddesi açık ve tartışmalara meydan vermemektedir. Adalet ve Kalkınma Partisinin çıraklık, kalfalık ve ustalık safsatasına kayyumculuk ve karartmacılık sıfatlarını eklemiş olması çok düşündürücüdür. Bizim toplumumuz tarafından kabul edilmemesi gerekir.”

"Kayyumu ben çok iyi bilirim. Kayyum ile çalıştık ve onları gördük” diyen MHP’li Kilci, yaşananların siyasi bir linç olduğunu tekrarlayarak, “Bu herkesin başına gelebilir. Eğer bizden değilseniz size yaşam hakkı yok denilmektedir. Basın hürdür hür olmalıdır. İnsanlara doğru haberi ulaştırmalıdır. Siyasi linçten dolayı iki televizyon ile üç gazete ile bir radyonun kayyumlar tarafından yönetiliyor olması ve karartılması düşündürücüdür. Kendilerinden olmayanların, yani diğer basın yayın organlarını kast ediyorum. Onlarında başlarına gelebilir. Türkiye böyle olmamalıdır. Türkiye özgürlükler ülkesi olmalıdır. Herkes düşündüğünü çok rahat şekilde söylemelidir. Bölücü ve yıkıcı unsurlar dışında çok rahat bir şekilde haber alma özgürlüğü devam etmelidir. Ama Türkiye’de son yıllarda gördüğümüz diktatörlerin neler yapabileceğini çok açık göstergeleri ve örnekleri budur. Halkımız buna dikkat etmeli ve haykırmalıdır. Ses vermelidir. Ben vatandaşlık görevi gördüğüm için bu haksızlığa, yanlışa isyan ediyorum.” diye konuştu.