MHP İzmir Milletvekili Murat Koç, uluslararası bilim olimpiyatlarında Türkiye'ye yüzlerce altın, gümüş ve bronz madalya kazandıran İzmir Özel Yamanlar Eğitim Kurumları'na polis tarafından baskın düzenlenmesine tepki gösterdi. Çevik Kuvvet eşliğinde, altın madalya fabrikası olan okula baskın yapılmasına tepki gösteren Koç, “Dün Türkçe Olimpiyatları’nda ağlayanlar, bugün bu başarılı okullara operasyon yapıyor. Dün olimpiyatlarda akıtılan gözyaşları da, bugün yapılan polis baskını da yanlıştı.” dedi.

Türkiye’de at iziyle it izinin birbirine karıştığını söyleyen Milletvekili Koç, “Bir söz var, çok şey birbirine karıştı, ‘at iziyle it izi birbirine karıştı’ diye. Türkiye’nin içinde bulunduğu ortam iyi bir ortam değil. Herkesi aklıselim davranmaya davet ediyorum. Allah sonumuzu hayreylesin.” şeklinde konuştu.

'TERÖR ÖRGÜTÜ ÖZERKLİK İLAN EDERKEN OKULLARI BASMAK NEDİR?'

Terör örgütü PKK’nın, birbiri ardına Şırnak, Yüksekova, Varto, Hakkari Silvan, Batman, Silopi, Cizre ve Nusaybin'de sözde özerklik ilan ettiğini, böyle bir ortamda polisin uluslararası bilim olimpiyatlarında Türkiye’ye yüzlerce madalya kazandırmış okullara baskın yaptığını söyleyen Murat Koç, “Herkesin biraz daha ülke menfaatlerini düşünmesi, millet menfaatlerini düşünmesi lazım. Ülkeyi bu hale getirenler utansın. Biz yıllardır bu çözüm sürecine, 'Bu ihanet sürecidir, bu ülkenin yıkılma sürecidir.' dediğimiz zaman bütün medya MHP’ye yükleniyordu. Bunlar biterse MHP’nin biteceğini iddia ediyorlardı. Biz o zaman, ‘Demokrasi herkese lazım.’ derken herkes bize yükleniyordu. Yazık bu millete. İslam’ın bayraktarı olan bir millete bunlar yapılırken, bunlar reva görülürken herkesin kendini bir hesaba çekmesi lazım. Herkesin bir hesabı varsa Allah’ın da bir hesabı var.” diye konuştu.