MHP İzmir Milletvekili Murat Koç, çözüm süreciyle birlikle terör örgütü PKK/KCK’nın sözde gençlik örgütlenmesi olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi’nin (YDG-H) üniversitelerde yuvalandığına dikkat çekti. Koç, “Yeni eğitim öğretim yılından önce, teröristlerin üniversitelerde yapılanmaması için mutlaka tedbir alınmalıdır.” dedi.

Üniversitelerdeki terörist yapılanmalara dikkat çeken Milletvekili Koç, “Üniversiteler ilim ve irfan yuvalarıdır, böyle de olmalıdır ancak görüyoruz ki özellikle devlet üniversiteleri, teröristlerin kamp merkezi haline gelmiş durumdadır. Ne acıdır ki bütün uyarılara rağmen gerek rektörlerin gerekse de dekanların bu yapılanmaya göz yumduğu, hattâ bir kısım öğretim görevlilerinin de bu terörist yapılanmaya bizzat destek verdiği görülmüştür.” iddiasında bulundu. Terör örgütü PKK/KCK’nın, üniversitelerde dağ kadrosuna terörist yetiştirdiğini belirten Murat Koç, “Üniversitelerde bir şekilde aklına girilerek kandırılan gençlere, gezi ve eğitim adı altında götürüldükleri yurtdışında, terör örgütlerince gerilla eğitimi veriliyor. Bir anda kendini terörist olarak gören bu gençler, daha sonra terör örgütünün dağ ve şehir yapılanması da aktif rol alıyor. Her geçen gün yapılanmasını güçlendiren terör örgütünün bu faaliyeti mutlaka kontrol altına alınmalıdır.” şeklinde konuştu.

Geçen öğretim döneminde Ege Üniversitesi’nde çıkan olayda, Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun bile bile ölüme gönderildiğini söyleyen Koç, “Ege Üniversitesi Rektörlüğü, tüm uyarılarımıza rağmen üniversite içindeki terörist faaliyetlerin önüne geçememiş, terör örgütü PKK/KCK’nın sözde gençlik örgütlenmesi olan YDG-H üyeleri tarafından, Hakkari’de öldürülen teröristin adını taşıyan ‘Hozan Serhat Alanı’nın kampüs içinde kurulmasına ve teröristbaşının posterinin asılmasına göz yummuştur. Tek ideali vatanı ve milletine faydalı hizmet edebilmek için Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıfta eğitim gören ancak ekmek bıçağıyla iki bacağı, kasık ve göğüs boşluğundan olmak üzere beş yerinden bıçaklanarak şehit olan Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ölümüyle ilgili soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısının, iddianamesinde katil N.S.’nin daha önceden eğitim aldığını vurgulaması, durumun önemini bir kez daha gözler önüne sermiştir.” şeklinde konuştu.

ÜLKENİN GELECEĞİ YOK OLMASIN

Üniversitelerde faaliyetlerini arttıran terör örgütü PKK’nın, ülkenin geleceğini tehdit ettiğini vurgulayan Murat Koç, “Çözüm sürecinin başlamasıyla birlikte teröristler, dağ yerine üniversitelerde eğitilmeye başlamıştır. PKK/KCK’nın sözde gençlik örgütlenmesi olan YDG-H, özellikle devlet üniversitelerinde yuvalanmışlardır. Bunlar buralardan mutlaka temizlenmelidir. Üniversite senatoları ve YÖK, konuya gerekli hassasiyeti göstererek güvenlik güçleriyle işbirliğine girmelidir. Yeni eğitim öğretim yılı öncesinde teröristlerin üniversitelerde yapılanmaması için mutlaka tedbir alınmalıdır.” dedi.