Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Süleyman Korkmaz, Kayseri’nin AK Parti’den seçilen milletvekilleri nedeniyle 14 yıldır öksüz kaldığını ve yeterli hizmet alamadığını belirtti. Korkmaz, “Organize Sanayi Bölgesi’ne (OSB) 100 tane fabrika açtılar ama balon çıktı. Gidin bakın nerede o fabrikalar? Çünkü açılışlar, törenler, kesilen kurdeleler balondu ve hepsi patladı. Ne oldu? Kayseri kaybetti.” dedi.

“AKP’li vekillerin bazıları Gül’cü, bazıları Erdoğan’cı diye ayrılıyorlar, kavga ediyorlar. İki cephe arasındaki makam, rant kavgalarında ise olan Kayseri’ye oluyor.” diyen MHP Milletvekili Korkmaz, “Bunlar kibirlendiler, halkı küçük görmeye başladılar. Aralarında 3 dönem yetmedi bir kez daha aday olanlarda var. Hemşerilerime soruyorum, bu isimler Kayseri’ye ne yaptı. İçlerinde biri var. Mustafa Elitaş, girdiği her işi batırdı, iş hayatında başarısız, siyasete girdi siyasette de şimdi yalanı essahmış gibi anlatıyor." ifadelerini kullandı.

AKP’Lİ VEKİLLERİ YALANI ESSAHMIŞ GİBİ ANLATMAYA DEVAM EDİYOR

Seçim çalışmalarına tüm hızıyla devam eden, ilçe ve mahallelerde vatandaşların sorunlarını dinleyen MHP Milletvekili Süleyman Korkmaz, Kayseri’nin 14 yıldır AKP’li vekiller tarafından öksüz ve sahipsiz bırakıldığını, kentin yıllarca devletten yeterli desteği alamadığını söyledi.

AKP’Lİ ELİTAŞ İŞ HAYATINDA BAŞARILI OLAMAYINCA, GİRDİĞİ HER İŞİ BATIRINCA SİYASETE GİRDİ

MHP’li Korkmaz, şunları kaydetti: “Kayserili’nin oy verdiği, Meclis’e gönderdiği, bize hizmet edin dediği AKP’li vekillerin sınıfta kaldı. İktidar oldular, Başbakan oldular, Bakan oldular, grup Başkanvekili oldular ama Kayseri’yi unuttular. Sınıfta kaldılar. Taner Bey ne yaptı Kayseri’ye? Mustafa Elitaş ne yapmış Kayseri’ye? Mustafa Elitaş, iş hayatında başarılı olamamış, başladığı işi batırmış daha sonra siyasete girmiş ve yalanı essah gibi söyleyen biri. Çıkıyor, Bahçecik Barajı’nı ben yaptım diyor. Yahu o barajın inşaatı ne zaman bitti, 2002 yılında su tuttu o baraj. Planlamasını kim yaptı? Sen mi vardın? Partimizin, koalisyon hükümetinin imzası var o hizmette. 14 yıldır iktidardasınız nerede sulama kanalları? Çiftçi bu barajdan faydalanıyor mu? Tarım mı gelişti, hayvancılık mı gelişti? İşte ilçelerin hali ortada. Hani Paris yapacaktınız ilçeleri? İlçeleri daha da geriye götürdünüz. Yerli-köylü ayrımı yaparak barajlardan elektrik üretip, ağa babalara iş alanları açtınız. Köylü ise halen tarım alanlarının sulanmasını bekliyor. Yamula Barajı’nda herkesin emeği var. Ama bunlar o emekleri yok sayıyorlar. Koalisyon hükümetlerinin emeği var. Şimdi oraya da sulama kanalı mı yaptınız? Hani, nerede sulama kanalları? Gıcık tüneli ile nereleri suluyorsunuz, tarıma olan katkısı nerede? Yoksa patates deposu mu oldu tünel? Bunu Pınarbaşı, Sarıoğlan, Bünyan, Develi biliyor. Tüm Kayseri biliyor. Yalanı essahmış gibi anlatmaktan artık vazgeçsinler.”

MHP’YE 400 GÜN VERİN YETER

MHP’nin ülkeyi yönetmeye talip olduğunu ve birileri gibi 400 vekil değil 400 gün istediğini belirten Korkmaz, şöyle konuştu: “Vatandaşımız bize güvensin ve 400 gün versin. Bu ülkeyi yönetmek için projelerimiz hazır. MHP kadroları hazır. Artık bu ‘ceketimizi assak, hiç bir şey yapmasak da seçiliriz’ zihniyetine dur deyin. Babadan-oğula siyasete dur deyin. Kocaeli’de başı açık, Kayseri’de başı kapalı olan, Kocaeli’de iki kez aday gösterilmeyip, Kayseri’de AKP’den aday gösterilenlere bir bakın, kim bunlar deyin ve dur deyin. Milletvekili Yaşar Karayel, oğlunu aday gösterdi. Burada kimse oğlunu tanımıyor ve bu nedenle oğlu ile birlikte kendi köyüne gidip, bakın bu benim oğlum milletvekili adayı yaptık diyor. Oğlunu kent tanımadığı için kendi tanıyor. Bu şehir ithal adaylarla bir yere gitmez. Hemşerilerimiz 14 yıldır iktidarda olan ancak bu kenti unutanlara 1 Kasım’da gereken cevabı verecektir. MHP milletimizin de desteği ile millete umut olacak ve milletin yıllarca beklediği hizmeti emekliye, işçiye, memura, çiftçiye, öğrenciye, ev hanımına yani toplumun tüm kesimlerine sunacak.”