Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Süleyman Korkmaz, seçim çalışmaları kapsamında yaptıkları ziyaretlerde vatandaşın AK Parti'ye tepkisiyle karşılaştıklarını söyledi. Korkmaz, “13 yıldır iktidarda olan AKP’nin 1 Kasım seçimleri için bol vaatlerde bulunmasını halkta sorguluyor. İnsanımız, 'ülkede kaynak vardı da neden bunları yapmadınız' diye sorguladıklarına şahit olduk.” dedi.

"Bizim muhatabımız Başbakan Ahmet Davutoğlu" diyen Korkmaz, şöyle devam etti: "Çünkü AKP, kendi milletvekili adayları yerine her yere Davutoğlu’nun afişlerini asıyor. Belli ki Kayseri adaylarından umduklarını reytingi alamamışlar. Ne de olsa adayları ya ithal ya da 3 dönemdir milletvekili olup, kente bir katkısı olmayanlar. Hatta AKP’nin kentte kaybolan ve bunun yanında itirafçı kumpasçı adayları da var, ondan da utanılıyor olabilir.”

1 Kasıma az bir süre kala vatandaşın MHP’ye yoğun ilgi gösterdiğini belirten MHP Kayseri Milletvekili, “MHP’nin projeleri vatandaşı heyecanlandırmış. Yıllardır tek başına iktidar olan ancak vatandaşın derdinden çok kendi menfaatini düşünen AKP zihniyetinin sonu gelmiştir. Vatandaş artık AKP’ye inanmıyor, güvenmiyor. Çünkü 7 Haziran ve öncesince iş vatandaşa gelince ‘kaynak nerede’ diye soranlar, iktidarlarını kaybedince tutuştular. Vatandaş da soruyor AKP’ye ‘kaynak vardı da 13 yıldır neden hak ettiğimizi vermediniz, kaynakları neden sadece yandaşlarınıza aktardınız, bizim çocuklarımız işsizlikten yana çile çekerken sizin çocuklarınız, damatlarınız, kardeşleriniz neden zevki sefa içinde yaşıyor, biz borçtan bunalmışken siz gününüzü gün ediyordunuz’ diye hesap soruyor. Yani AKP gidici, özgür medyaya baskı, susturma operasyonları da zaten bu yüzden. Artık yol göründü, bu nedenle ne olduğu belirsiz kişilere para dahi dağıtıyorlar. PTT aracılığıyla Cumhurbaşkanı'nın bile devreye girip, 5 ila 7 bin TL para dağıtması bundan. Bu paraları kim alıyor, bu paraların kaynağı ne? Neden seçime 5 kala dağıtıldı? Bu paralar yetimin hakkı değil mi? Kimin parasını, kime dağıtıyorsunuz? diye sorduk ama AKP’den ses yok. Çünkü devletin parasını, yetimin hakkını yandaşlarına aktarmaktan çekinmiyorlar. Nasıl olsa hesap soran yok, soracak olan da yok. Rahatça istediklerini yapıyorlar ama 1 Kasım sonrasında bütün bu adaletsizliklerin hesabı sorulacak. Bunları sonu da ANAP gibi olacak. ANAP’ta vakti zamanında araçlarda paralar dağıtıyordu. AKP’nin ülkeye ve millete yaptıkları yanlarına kar kalmayacak. Milletin oyları ile MHP, millet adına hesabı soracak. Bu nedenle vatandaşlarımızdan artık AKP’nin oyunlarına gelmemelerini istiyoruz." diye konuştu.

"İTHAL VE KUMPASÇI ADAYLARDAN UTANIYORLAR MI YOKSA"

Kayseri’de seçim çalışmalarında vatandaşların kendilerine yoğun ilgi gösterdiğini belirten Süleyman Korkmaz, sözlerini şöyle tamamladı: “Emekliye, asgari ücretliye, çiftçiye, esnafa, öğrenciye, evlenecek olana, iş kuracak olana, kadınlara yönelik projelerimiz vatandaştan ilgi görüyor. Vatandaş MHP’nin iktidara gelmesini dört gözle bekliyor. Bunun yanında Kayseri’de ilginç bir durum da AKP’nin Kayseri Milletvekili adaylarından çok, bilboardlarda, bazı binalarda Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ilanlarının asılı olması. Neden Kayseri adaylarının ilanlar yok? Vatandaş AKP’nin adaylarını bilmiyor, tanımıyor. Çünkü adayların bu kente bir faydalarının olmayacağını kendileri de biliyor. Adaylar arasında kendi itiraflarına göre kumpasçısı var, 3 dönemdir vekillik yapmasına rağmen kente bir faydası dokunmayan var, hemşehricilik yaparak yıllardır TOKİ oyunu ile vatandaşı kandıran, koltuğu ve menfaati için vatandaşın ev sahibi olma umutları ile oynayan var. Kayseri’yi bilmeyen, seçim ziyaretlerinde kentte kaybolan ithal aday var. Kayserili olduğunu söyleyen ancak, kenti bilmeyenler var. Hal böyle olunca çekiniyorlar kendi fotoğraflarının yer aldığı ilanları asmaktan. Belki içlerinden bazıları 3 dönemdir vekillik yaptık, bir şey yapmadık diye utanıyordur da. Kendilerini milleten neden saklıyor bu AKP’nin adayları anlamış değiliz. Belki, artık millete bakacak yüzleri yok, utanıyorlar. Bu nedenle bizim muhatabımız Başbakan Ahmet Davutoğlu. AKP’nin de tek adayı Başbakan galiba. Ortada rakip yok, göremiyoruz. Buradan rakibim Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sesleniyorum; Kayserili sizin gerçek yüzünüzü gördü, artık her şeyin farkında. Sizin vaatleriniz yalan, adaylarınız aldatan ve artık yok bu şehirde size kanan.”