Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Amasya Milletvekili adayı Mehmet Sarı, seçim çalışmaları kapsamında Yaş Sebze ve Meyve Hali’ne ziyarette bulundu. Çalışanlarla gündeme dair sohbet eden Sarı, iktidardakilerin Amasya’yı çantada keklik gördüğünü ancak şehrin AKP’ye verdiği desteğin yatırım karşılığını alamadığını söyledi.

Amasya’da istihdam sıkıntısı olduğunu, çiftçilerin ürettiği ürününün para etmediğini belirten MHP'li Sarı, “Amasya’da kişi başına düşen milli gelir 9 bin dolar seviyesinde. Türkiye sıralamasında ise 56’ncı sırada gelen bir şehirdir. Bu sebeple sürekli nüfusu eksiliyor. İktidar şehrimizin ihtiyacı olan yatırımları yapsaydı bugün Amasya nüfusu eksilmez aksine artardı.” dedi.

Amasya il genelinde 7 yıl önce 334 bin nüfusu olduğunu, şimdi ise bu nüfusun 322 bine indiğini hatırlatan Sarı, “Türkiye 7 yılda 70 milyondan 77 milyona çıktı. Amasya 12 bin nüfus kaybetti. Yani 7 yılda Göynücek ve Hamamözü kadar nüfusumuz başka şehirlere göç etti. Peki neden? İnsanlarımız çalışacak iş bulamadıkları için. Yeni iş sahaları yapılmadığı için. Her seçimde AKP buradan 2 milletvekili çıkardı. Bu milletvekilleri Ankara’ya gittikleri zaman ne yaptılar? Geleni gideni ağırlayıp muhabbet ettiler.
Buraya gelip hava attılar. Eğer AKP isteseydi Amasya Türkiye’nin en gelişmiş illeri arasında olurdu. Ama Amasyalı hemşerilerimin oyu çantada keklik görüldüğü için Şırnak’a gösterilen özen Amasya’ya gösterilmemiştir.” diye konuştu.