Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep milletvekili adayı Avukat Ertuğrul Tolga Orhan, iktidar olmaları halinde çiftçiye gerekli desteğin sağlanacağını söyleyerek, mazotun 1 lira 75 kuruştan verileceğini kaydetti. MHP’li Orhan, “Çiftçimize ‘ananı da al git’ deme gayretinde olmak yerine onların sorunlarını çözme gayretinde olacağız.” dedi.

MHP Gaziantep milletvekili adayı Avukat Ertuğrul Tolga Orhan seçim çalışmaları kapsamında köy ve mahalleleri gezerek esnafla bir araya geldi. MHP’li Orhan, yaptığı açıklamada vatandaşın dertli olduğuna dikkat çekerek, “Çiftçimize ‘ananı da al git’ deme gayretinde olmak yerine onların sorunlarını çözme gayretinde olacağız. Çiftçimiz bizim iktidarımız da layık olduğu ilgiyi görecektir.” diye konuştu. Çiftçilerin çok zor durumda olduğuna değinen Orhan, “Çiftçimiz dertli, çiftçimiz borçlu, çiftçimiz gece gündüz çalışıyor ama ürünü para etmiyor. Gittiğimiz köylerimizde ve ilçelerimizde çiftçimizle yaptığımız sohbetlerde çiftçimiz sorunlarını açık bir şekilde bizlere ifade ediyor. Bir an önce bu iktidardan bizleri kurtarın diyor. Çiftçimiz hayatında gördüğü en kötü günlerini AKP döneminde yaşamaktadır.” ifadelerine yer verdi.

MHP olarak önceliklerinin çiftçiyi ve köylüyü ayağa kaldırmak olduğunu açıklayan Orhan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şu anda çiftçimizin borcu 50 milyar TL’ye dayanmış durumda. Öncelikle çiftçimizi bu borç batağından kurtaracak bir proje ile iktidara hazırlanıyoruz. Yine çiftçimizin en temel sorunu girdilerin pahalı olmasıdır. Bugün mazota gelen zamlar ve gübreye gelen zamlar çiftçimizi bunaltmıştır. Gemi taşımacılığında gemici olanlara bu iktidar vergisiz akaryakıt veriyor. Hava taşımacılığında vergisiz akaryakıt veriyor. Biz de diyoruz ki, esas vergisiz mazot verilmesi gereken çiftçimizdir. Bu anlamda mazottaki, gübredeki, tohumdaki, yemdeki, ilaçtaki vergileri kaldıracağız ve mazotu 1 lira 75 kuruştan çiftçimizin alma imkânına kavuşmasını sağlayacağız.”