MHP Gaziantep milletvekili adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ, “İktidar, analarımızın etekleri arkasına sığınıp Güneydoğu’yu terör örgütünün kontrol etmesine izin verdi. PKK yurt dışına çekilecek dediler, çekilmedi içeride kaldı. PKK silah bırakacak dediler, bırakmadı, silahlanmayı artırdı. Ancak TSK silah bıraktı, jandarma silah bıraktı, polis silah bıraktı.” dedi.

MHP Gaziantep milletvekili adayı Prof Dr. Ümit Özdağ, yaptığı açıklamada, 7 Haziran’da yapılacak seçimin çok önemli olduğunu, sandıktan çıkacak sonucun 'Türkiye’de demokrasinin devam edip etmeyeceğini, diktatörlük mü yoksa hukuk devleti mi olacağının' belirleyeceğini savundu. Oğuzeli ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelen Ümit Özdağ, Türkiye’nin bir kader seçimine doğru ilerlediğini, 'mevcut kötü gidişatın devam etmemesi için' seçmenlerin alacağı tavrın olağanüstü büyük önem taşıdığını öne sürdü. “İktidar bir süredir analar ağlamasın diye analarımızın eteklerinin arkasına sığınarak Güneydoğu Anadolu’yu terör örgütünün kontrol etmesine izin verdi” diyen Özdağ, 'terör örgütü ile masaya oturulmasına' sert tepki gösterdi.

İKTİDARIN VALİLERİ, TERÖR ÖRGÜTÜNE OPERASYON YAPMASINI İSTEMİYOR

PKK’nın yurt dışına çekilecek denilmesine rağmen hala içerde olduğunu söyleyen Özdağ, şu ifadeleri kullandı: “Bugün Güneydoğu Anadolu’da fiili olarak bazı yerlerde kurtarılmış PKK bölgeleri oluşturuldu. Lice gibi bir ilçede PKK’lı bir çapulcunun heykeli dikildi, devlet o heykeli yıkmak için o ülkeye büyük bir askeri operasyon yaptı. Normalde bir ilçede asker, polis, jandarma olmaz mı? Çünkü iktidar ve iktidarın valileri terör örgütüne operasyon yapmasını istemiyorlar. Milliyetçi Hareket Partisi iktidara geldiğinde biz analarımızın eteğinin arkasına sığınıp vatan topraklarının bir santimetre karesini bile terör örgütlerine teslim etmeyiz.”

AKP’NİN EKONOMİK MODELİNDE ISRAR ETMEK ANCAK TÜRKİYE’Yİ FELAKETE SÜRÜKLEYECEK

Ekonomik sorunlara dikkat çeken Özdağ, Türkiye’de ekonominin 'nasıl bir felakete sürüklendiğini' herkesin gördüğünü savunarak, şunları kaydetti: “Bunun biz söylemiyoruz. Cumhurbaşkanı üç senedir Türkiye ekonomisinin yerinde saydığını söylüyor. Babacan, bu ekonomik modelin iflas ettiğini söylüyor. Evet bu ekonomik model iflas etti. Onun için AKP’de ve AKP’nin ekonomik modelinde ısrar etmek ancak Türkiye’yi felakete sürükleyecektir.”

Sanayi kenti Gaziantep’te işsizliğin hızla yükseldiğine vurgu yapan Özdağ, sadece alışveriş mağazalarına dayalı ve dış borç alınarak yapılan lüks apartmanlara dayalı ekonominin tasfiye edilip, üretime dayalı, ihracata dayalı bir ekonomik modelin yaşama geçirilmesinin zamanı geldiğini ifade etti. Milliyetçi Hareket Partisi olarak Ortadoğu ile barışı sağlayacaklarını dile getiren Özdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bugün AKP Ortadoğu’da hangi partiyi destekliyorsa o parti o ülkede iktidardan gidince AKP maceracı bir politikayla Libya’ya silah yolluyor, Mısır’da iktidarı devirmek için başka türlü komploların içine giriyor, Yemen de bir başka şekilde. Bakıyorsunuz Libya’da Türk işadamlarının paralarına el konuluyor, mallarına el konuluyor. Mısır’daki ekonomik çalışmalarımız durduruluyor. Gemilerimizin önü kapatılıyor, buradan geçemezsiniz deniliyor. Bunun için Türk ihracatı İran’dan dönmek zorunda kalıyor. TIR başına maliyet bin 700 dolar artıyor ve bütün Ortadoğu ülkelerine ihracatımız azalıyor.
Biz bu maceracı dış politikayı terk edip Ortadoğu ile yeniden barışı, kardeşliği ve dostluğu başlatacağız.”

UYUŞTURUCU KULLANIMI 12 YAŞINA KADAR DÜŞTÜ

Gaziantep’in en önemli sorunları arasında uyuşturucu olduğu belirten Özdağ, uyuşturucu kullanım yaşının 12’lere kadar düştüğünü söyledi. Özdağ, şunları kaydetti: “Gaziantep uyuşturucu tacirlerinin çocuklarımızı esir aldığı konuma geliyor. Ama bunu kimse dile getirmiyor. Uyuşturucu kullanımı 12 yaşına kadar inmiş durumda. Peki devlet nerede? Devlet yok. Polis nerede? Polis yok. MİT nerede? Öcalan ile görüşüyor. Bunun izahı yok. Biz MHP olarak uyuşturucu baronlarının çocuklarımızı zehirlemelerini engelleyeceğiz. Çok paranız olabilir, zengin olabilirsiniz. 12-15 yaşındaki çocuğunuzun uyuşturucu kullandığını öğrendiniz, o paranın zenginliğin size bir hayrı olur mu? Onun için MHP olarak biz Gaziantep’te uyuşturucu baronları ile de mücadele etmeye söz veriyoruz.”