Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat İl Başkanı Ethem Sedef, 13 yıllık AK Parti iktidarı döneminde başta esnaf olmak üzere işçi, çiftçi, memur ve emekli vatandaşların büyük sıkıntı içerisinde olduğunu belirtti. Sedef, AKP iktidarının ülkede her şey güzelmiş gibi göstererek toz pempe tablo çizdiğini söyledi.

MHP İl Başkanı Ethem Sedef, beraberinde il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ildeki oda başkanlarını ziyaret etti. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Uğur Bektaş’ı ziyaret eden İl Başkanı Sedef, odanın ve partisinin çalışmaları hakkında bir süre sohbet etti. Sedef, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldiklerinde halkın artık MHP’yi iktidarda görmek istediğini, bu yönde MHP'ye büyük bir teveccüh olduğunu söyledi.

Sedef, "Vatandaşlarımız ve esnafımızı ziyaret ederek onların sıkıntı ve sorunlarını dinliyoruz. İlçe, belde ve köy ziyaretlerimizde halkımızın artık MHP’yi iktidarda görmek istediklerini ifade etmesi bizleri sevindiriyor. Çünkü 13 yıllık AKP döneminde maalesef Yozgatımız istediği, beklediği yatırımı alamadı. İşsizlik, ekonomik sıkıntılar başta esnafımız olmak üzere, işçi, memur, emekli, asgari ücretli ve çiftçimizi canından bezdirdi. Buna rağmen AKP’nin toz pembe bir taplo çizmesi vatandaşlarımızın dahada tepkisine neden oluyor.” dedi.

"GÜNEYDOĞU'DA ASAYİŞİ ASKER, POLİS YERİNE PKK SAĞLIYOR"

Güneydoğu’da devletin varlığının olmaması nedeniyle güvenlik başta olmak üzere bütün faaliyeti PKK’nın ve uzantılarının sağladığını söyleyen Başkan Sedef, "Bugün Güneydoğu'da yaşanan hadiseler PKK’ya karşı devletin acizliğini, çözülme süreci adı altında nelerin vaad olarak verildiğini gösteriyor. AKP, 17-25 Aralık yolsuzluk olaylarıyla birlikte düştüğü bataklıktan çıkmak için hukuk tanımaz tavrıyla hareket ederek, halkı kin ve nefretle ayrıştırmaya devam ediyor. Anayasamıza göre cumhurbaşkanlığı makamı partiler üstü, herkese eşit ve bütün siyasi partilere aynı mesafede olması gerekirken, sanki Sayın Erdoğan, AKP’nin eş başkanı gibi meydanlarda oy istiyor. Bu son derece yanlış, son derece tehlikeli bir tavırdır. Halkımız her şeyi görüyor, inşallah bu yanlış ve çarpık düzen, MHP’nin iktidara gelmesiyle son bulacak, ülkemiz içerde ve dışarıda kaybettiği itibarını yeniden kazanacaktır." diye konuştu.

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Uğur Bektaş da ziyaretlerinden dolayı MHP İl Başkanı Ethem Sedef'e ve partililere teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi. İl Başkanı Sedef ve partililer, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi ziyaretinin ardından, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Metin Özışık veTicaret Borsası Başkanı Mehmet Erkekli'yi ziyaret etti.