Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat İl Başkanı Ethem Sedef, AK Partinin çözüm sürecinde birlikte olduğu HDP-PKK ile şimdi de koalisyon hükumetinde kol kola olacağını belirterek, Türk milletinin sarayın dayatması ile gerçekleştirilen erken seçimi beklediğini söyledi.

İl Başkanı Ethem Sedef, yaptığı açıklamada koalisyon hükümeti kurulmasında Sayın Bahçeli’nin ülke menfaati için 4 maddelik makul teklif sunduğunu belirterek, yetkinin Başbakan Davutoğlu’nda değil, Sarayda olduğu için bu teklifin kabul edilmediğini AKP tarafından MHP’nin koalisyon hükumetinden kaçındığı izlenimi verilmek istendiğini vurguladı.

Bir Kasım’da halkın ülkenin kaderini belirlemek için sandık başına gideceğine dikkat çeken Sedef, "Türk milletini bir dayatma ve Saray’ın seçimi olan erken seçim beklemekte. Yüksek Seçim Kurulunun da açıkladığı gibi 1 Kasımda vatandaşımız ülkenin kaderini belirlemek için sandık başına gidecek. Genel başkanımız ile yapılan koalisyon görüşmelerinde ülke menfaati için şart koşulan 4 maddelik makul teklifimiz Ahmet Davutoğlu, başkanlığında ancak son sözün Saray’da olduğu heyet tarafından dikkate dahi alınmamış ve yapılan açıklamalarda sanki Milliyetçi Hareket Partisi koalisyondan kaçmış gibi bir hava oluşturulmak istenmiştir. Soruyorum şimdi; "CHP'nin koalisyon kurmak için 14 maddelik şartları vardı. Milliyetçi Hareket Partisi ise 4 maddelik bir görüşme planladı. Peki AKP‘nin koalisyon kurmak için şartları neydi?"

'AKP-HDP İLE BİR KOALİSYONDA YALNIZ BIRAKTINIZ DİYE YİNE BİR MAĞDURİYET PLANI KURUYORLAR'

AK Partinin HDP ile kurduğu koalisyon sonrasında mağdurları oynayacağını söyleyen Sedef, “Bizle hükumeti kurmadınız bizi HDP’ye mahkum ettirdiniz diye bu AKP’liler mağdurları oynayacak. Bu ülkeyi seçime biz mahkûm etmedik. Cumhurbaşkanınız hükumet kurulmaması için elinden geleni yaptığı için ülke bu gün seçime gidiyor. Yine seçim hükumeti kurulma karı alan Cumhurbaşkanınız bu yetkiyi Ahmet Davutoğlu’na vermiş ve seçim hükumetini kuracak olanda HDP’ye düşen bakanlıkları da verecek olan ta kendisi ve AKP’dir. Seçim öncesinde çözüm diye kol kola verdiğiniz HDP-PKK’lılarla kol kolasınız. Kurulacak olan seçim hükumetini kabul edip onaylayacak olan da yine Cumhurbaşkanınız olacak. Şimdi göstersin yiğitliğini de HDP-PKK'nın olduğu bir hükumete yetki vermiyorum desin. Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatları olarak bu seçime en hazır partiyiz. Allah’ın izniyle olup biteni değerlendirip kararını verecek Yozgat halkının da tercihi ile oylarımızı ciddi anlamda artırdığımız şehrimizde 7 Haziranda yaptığımız çalışmalarında üzerinde çalışarak partimizi iktidar yapmak için elimizden geleni yapacağız." ifadelerini kullandı.