MHP Gaziantep milletvekili adayı Mezine Sırakaya, Suriye’de iç savaş nedeniyle sınır güvenliğinin kalmadığını belirterek, Gaziantepli vatandaşların diken üstünde gezdiğini açıkladı.

Seçim çalışmalarını sürdüren MHP Gaziantep milletvekili adayı Mezine Sırakaya, şehrin güvenliği noktasında endişe duyduğunu ifade etti. Gaziantep, Kilis ve Hatay hattında Suriye’de yaşanan iç savaş nedeniyle ciddi bir güvenlik sıkıntısı oluştuğuna dikkat çeken MHP aday Sırakaya, “Bir tarafta IŞİD, bir tarafta PYD olmak üzere bir çok örgüt buralarda yapılanmış, ülkemizi ciddi anlamda tehdit etmektedir. Geçtiğimiz günlerde Emniyet Müdürümüz Gaziantep’te ciddi bir mühimmat yığınağı bulunduğunu söyledi. Özellikle son dönemlerde özellikle Gaziantep için çok ciddi eylemler olacağı yönünde istihbarat birimlerinin uyarısını basından takip ediyoruz. Sınırda yaşanan bu güvenlik zafiyeti hükümetin beceriksiz dış politikasının bir göstergesidir.” dedi.

'SURİYELİLER MİSAFİR OLMAKTAN ÇIKMIŞTIR'

Gaziantep’te son 2 yıldır bir Suriye gerçeği olduğunu hatırlatan Sırakaya, Suriyeli mültecilerin misafir olmaktan çıktığını söyledi. Suriye meselesinin Gaziantepli vatandaşları mağdur ettiğini belirten Sırakaya, “Gaziantepli mağdur olmuş, hakkı gasp edilmiştir. Gaziantepli iş bulamazken, sokakta gezerken, Suriyelilerin artık bir işi olmuş, esnaflık yapmaya başlamış, hatta yanında Gazianteplileri çalıştırmaya başlamıştır. Hükümetimiz Gazianteplileri korumak yerine Suriyeli misafirleri koruyarak yasa çıkarmaya devam etmektedir. Suriyeli işçiler için SSK pirim indirimi uygulamasını başlatmak demek Gazianteplilerin büyük bir kısmının daha işsizler ordusuna katılması demektir.” diye konuştu.