MHP Ankara milletvekili adayı Prof. Dr. Zühal Topçu, Partisi'nin Milletvekili Meral Akşener’e atılan kaset iftirasının, Türkiye siyasetinin içinde bulunduğu seviyeyi gösterdiğini belirterek, "Bütün herkesin bu gibi konulara tepki göstermesini bekliyoruz." dedi.

Zühal Topçu, Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi'nde Bilkent Politik Düşünce Kulübü'nün konuğu oldu. Söyleşi sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Topçu, Meral Akşener’e atılan kaset iftirasına ilişkin şunları söyledi:
"Türkiye’nin siyasetin içinde bulunduğu seviyeyi gösteriyor artık. Söyleyecek söz bulamayınca gerçekten iğrenç iftiralarla herhalde bir şeyler yapılmaya çalışılıyor. Bunun kabul edilemez olduğunu ve iğrenç olduğunu söyleyebiliriz. Bütün herkesin de hem bu gibi konulara tepki göstermesini bekliyoruz artık. Türkiye’deki siyaset seviyesinin artık belli bir yerlere gelmesi lazım."

"İKTİDARIN MAHKEMELERE MÜDAHALESİ DEMOKRASİYE YAKIŞMIYOR"

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2'nci Dairesi'nin takipsizlikle sonuçlanan 17-25 Aralık soruşturması sonrası görevden alınan 4 savcı ve 1 hakimi meslekten ihraç etmesi ile ilgili de Topçu, şu açıklamayı yaptı: "Türkiye’deki mahkemeler özellikle anayasal çerçevede düşünüldüğünde güçlerini Anayasa ve yasalardan almaları gerekiyor. Eğer bir hukuksuzluk varsa bunu bir uzun süreç olarak almanız lazım. Bir hukuksuzluk varsa, gerçekten yasaların dışına çıkma varsa bununda tabi ki değerlendirilmesi lazım. O süreç içerisinde olayların değerlendirilmesi gerekir. Yani iktidarın hoşuna gitmediği zamanlarda mahkemeleri etkileyecek düzeyde veya herhangi bir yere müdahale edebilecek durumda olmaları gerçekten demokrasilere yakışmıyor.’’