MHP Bursa Milletvekili Tevfik Topçu, hukukun olduğu yerde hükümet kurmaya var olduklarını belirterek seslendiği AK Parti’ye, “Ver Bilal’i, al Başbakanlığı” dedi.

MHP Mudanya İlçe Başkanlığı’nın organize ettiği iftar yemeği Doğalya Hotel’de gerçekleşti. İl Başkanı Yüksel Yılmaz ile birlikte il yöneticilerinin de katıldığı yemeğe, Bursa Milletvekili Tevfik Topçu da hazır bulundu. Topçu burada yaptığı konuşmada 7 Haziran seçim sonuçlarıyla birlikte ülkücü bir duruş sergilemeyi sürdürdüklerini belirtti. Bursa Milletvekili Tevfik Topçu, gündemdeki koalisyon hükümetiyle ilgili görüşlerini de paylaştı. Koalisyonun birbirlerine yakın siyasi partilerin kurması gerektiğini ifade eden Topçu, “Bu koalisyon öncelikle AK Parti ile HDP arasında olmalıdır. Yıllardır yasak aşk yaşıyorlardı. Bu seçim sonuçları gelin bunu resmi nikaha dökün demiştir. Eğer bu olmuyorsa açılım meselesinde AKP gibi düşünen ve bunu sadece Mecliste konuşalım diyen CHP ile yakışır. Biz koalisyondan kaçmayız. Siz beceremiyorsanız biz şartlı bir şekilde oluruz” diye konuştu.

MHP olarak Türk Milleti’ne verdikleri sözlerin arkasında olduklarını belirten Topçu, hukukun olduğun yerde hükümet kurmaya hazır olduklarını belirterek, “Ver Bilal’i, al Başbakanlığı” dedi.

Öte yandan MHP Mudanya İlçe Başkanı Yüksel Kesen, genel seçimlerde başarılı bir çalışma performansı gösteren başta Halime Mutlu başkanlığındaki İlçe Kadın Kolları yönetimi ile İl Başkan Yardımcısı Erkan Zorba ve Mehmet Koçer ile partili yöneticiler Fehim Çaptık, Hüseyin Haitpoğlu’na plaketle teşekkür etti.